Celjani so novo sezono odprli s porazom. Pred okrog pet tisoč gledalci je Slask upravičil vlogo favorita, čeprav Poljaki niso blesteli. Edini zadetek je v 32. minuti, potem ko si je Bajde na svoji polovici privoščil nepotrebno napako, dosegel Robert Pich. Grofe, ki so bili sredi drugega polčasa verjetno oškodovani za enajstmetrovko, na povratni tekmi čaka zahtevna naloga.


Evropska liga – prva tekma prvega kroga kvalifikacij. Sodnik: Enea Jorgji.
Celje: Arena Petrol, 5.000 gledalcev.
CELJE 0:1 SLASK WROCLAW
Pich (32′)

Rumeni kartoni: Klemenčič (60′); Grajciar (63′), Ostrowski (90′)

Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Klapan, Miškić, Mršić (70′ Težak), Ahmedi (46′ Sunny), Bajde (63′ Vrhovec), Firer. Trener: Simon Rožman.
Slask Wroclaw: Pawelek, Celeban, Dudu, Pawelec, Zielinski, Hateley, Holota, Kielb, Flavio Paixao (78′ Ostrowski), Grajciar (69′ Mahaj), Pich. Trener: Tadeusz Pawlowski.

Celjani so pogumno krenili v obračun in si prvo polpriložnost priigrali v tretji minuti, ko so Poljaki 24 metrov od svojih vrat podrli Bajdeta. Prosti strel je izvedel Miškić, vendar meril točno v naročje Pawelka. V 10. minuti je sledil še medel poizkus Mršića, minuto zatem pa so nevarno zapretili tudi Poljaki, na levi strani je imel Pich, a je žogo pravočasno blokiral Jakolić, po strelu Grajciara pa se je izkazal Kotnik, celjski branilci pa so v nadaljevanju akcije in po nekaj panike, žogo le uspeli izbiti iz svojega kazenskega prostora. Po nadaljevanju brez pravih priložnosti, ko so gostje sicer imeli več od posesti, je v 32. minuti sledil hladen tuš za domače gledalce. Bajde si je na levi strani igrišča privoščil nepotrebno napako, gostje so prišli do žoge, Flavio Paxaio je poslal predložek pred gol, kjer so celjski branilci pozabili na Picha, ki je na daljši vratnici žogo z glavo potisnil za hrbet Kotnika. Celjani so po zaostanku sicer skušali resneje zapretiti proti golu Slaska, a si resnejše priložnosti niso uspeli pripraviti, za nameček pa so bili kar nekajkrat nenatančni pri oddaji podaj.

Rožman je ob polčasu v garderobi (zasluženo) pustil Ahmedija, ki ga je zamenjal Sunny, kljub temu pa so si prvo priložnost pripravili gostje. Kmalu po začetku nadaljevanja je z 20 metrov nevarno sprožil Hateley, vendar meril mimo desne vratnice domačega gola. V 53. minuti so nevarno zapretili tudi Celjani. Po levi strani je potegnil Bajde, zaposlil Sunnyja, Nigerijec je žogo poslal pred gol, poljski branilci so na rahlo izbili, vendar zgolj do Miškića, ki je sprožil z 20 metrov, a so Poljaki blokirali še enkrat več. Poljski blok je bil uspešen tudi dve minuti kasneje, ko je najprej prodiral Firer, do zaključnega strela pa je prišel Klapovan. Grofje so naslednjič poizkusili v 64. minuti, ko Jakolić sicer ni najbolje podal v kazenski prostor Slaska, a je eden od branilcev žogo slabo izbil in v priložnosti se je znašel Sunny, ki je sprožil z desne strani kazenskega prostora, a je vratar Pawelek pravočasno zapustil svoja vrata. Poljski čuvaj mreže je bil eden od akterjev spornega trenutka v 76. minuti. Težak se je na levi strani kazenskega prostora otresel svojega čuvaja, se v nadaljevanju akcije znašel pred Pawelkom, ki je znova pravočasno zapustil svoja vrata, tako da je Težaka prisilil v preigravanje, za katerega se je nekdanji član Zavrča tudi odločil. Težak je žogo že spravil mimo vratarja, ki je hrvaškega vezista podrl, a je piščalka albanskega sodnika Jorgjija ostala nema, saj je Celjanom kljub glasnim protestom gledalcev pripadel zgolj kot. Minuto zatem so odgovorili tudi gostje, vendar je Paixao osamljen ob levi vratnici zapravil odličen predložek z leve strani igrišča. Nov predložek z leve strani so gostje poslali tudi v 82. minuti, ko je bil pred golom Celja najvišji Holota, vendar meril preko gola.

Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…