Zadnji test pred torkovo tekmo leta, ko v Ljudskem vrtu v sklopu drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov gostuje kazahstanska Astana, je za Mariborčani. Izmed vseh pripravljalnih tekem so državni prvaki generalko odigrali na najvišjem nivoju, a je zmago odneslo nekaj črnih minut v uvodu drugega polčasa, ko je Rubin v vsega dveh minutah od zaostanka prešel v vodstvo.


“Dobra tekma, na evropskem nivoju. Med tekmo smo prevladovali, odigrali dobro z izjemo nekaj minut mrka s taktično napako pri postavljanju obrambnega zidu in pri protinapadu, ki se ne sme zgoditi na tem nivoju. Smo pa imeli pristop in taktično kulturo že podobno temu, kar si želimo,” je po tekmi za klubsko spletno stran priznal mariborski strateg Ante Šimundža. Šef mariborske stroke je pohvalil tudi Agima Ibraimija, ki se je v drugem polčasu podpisal pod pravo mojstrovino: “Odlična poteza. Vedeli smo, da ima Agim odličen udarec. Odločil se je, da bo poskusil in zadel. Naj še večkrat tako cilja.”

Zdaj priprave za torkovo preizkušnjo prehajajo v zaključno fazo, kot poudarja Šimundža, bodo zadnje dni izkoristili za piljenje podrobnosti in pridobitev svežine, ki je med napornimi pripravami ni bilo: “Nekako se že nakazujejo obrisi želene podobe. Imamo še nekaj dni do tekme za piljenje zadev. Verjamem, da bomo dosegli svežino, ki je potrebna predvsem pri zaključkih, da smo hitrejši na nogah, še konkretnejši v fazi napada. In potem bo to, kar si želimo. Formo smo naravnali, da bi bili v začetku kvalifikacij na čim višjem nivoju. Krivulja gre v tej smeri in ta tekma pomeni pozitivno sporočilo za torek.”

Je pa bil včerajšnji obračun nekaj posebnega tudi za Željka Filipovića, ki se je prvič po 15. aprilu vrnil na nogometne zelenice: “Željko se je po dolgi odsotnosti vrnil na igrišče, veseli, da pri tem ni imel nobenih težav. Čakali smo zeleno luč zdravniške službe, jo dobili in ga pripravili, kolikor je mogoče v tem trenutku. Verjamem, da bo iz dneva v dan v boljšem stanju in kmalu prišel na želeno raven.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…