Za nogometaši Celja je dobrih deset dni priprav. Grofje so se zbrali minuli ponedeljek in doslej odigralai dve pripravljalni tekmi. Najprej je bil z 1:0 boljši skopski Rabotnički, v sredo pa so bili Celjani s 3:2 boljši od avstrijskega četrtoligaša Wolfsberga. Zdaj priprave že prehajajo v sklepno fazo, saj je pozornost že namenjena četrtkovemu obračun prvega predkroga Evropske lige s poljskim Slaskom.


“Lanska sezona je bila nadvse uspešna, ampak je že za nami. Spomini so lepi, priznanja godijo, ampak me ne zanimajo več. Minule stvari smo dodobra analizirali, dobre bomo poskušali zadržati, slabe pa odpraviti. Pred nami so novi izzivi in tudi povsem nova zgodba, tako da razmišljamo le o prihodnosti,” je za klubsko spletno stran dejal trener Simon Rožman, ki je med tekmovalnim odmorom uspešno opravil še diplomo za mednarodno licenco UEFA PRO in bo lahko moštvo vodil tudi v evropskih tekmovanjih. Kot je že znano, bodo Celjani v kvalifikacije krenili brez Benjamina Verbiča, Sebastjana Gobca, Igorja Jugovića in še nekaterih tujcev, ki niso več člani Celja. Rožman napoveduje, da bo moštvo v letošnji sezoni še mlajše od lanskega: “Kljub lanskemu rezultatskemu presežku ima klub jasno zastavljeno vizijo. Finančno smo stabilni, a proračunsko precej omejeni v primerjavi z ostalimi večjimi klubi v Sloveniji. Pri izgradnji moštva želimo mlade in ambiciozne igralce, ki jim lahko pomagamo v procesu prehoda na višji nivo. Hkrati se zavedamo, da potrebujemo tudi kakovost in izkušnje, če želimo biti še naprej napadalni, atraktivni in rezultatsko neobremenjeni. Lansko leto smo imeli mlado ekipo, letos bo verjetno še nekaj mlajša. Ob vseh perspektivnih okrepitvah imamo v procesu tudi naše mlade igralce iz lastne nogometne šole, ki že trkajo na vrata prve ekipe. V moštvo je denimo prišel tudi malce izkušenejši Ivan Firer, s katerim smo dobili dodano vrednost v napadu ter prepotrebne izkušnje na in ob igrišču. Sestavljanje ekipe pa v tem trenutku še ni zaključeno. Želimo si namreč še tri nogometaše, ki bodo dodali ustrezno kakovost.”

Najmlajši prvoligaški strateg napoveduje, da bo njegovo moštvo tudi v prihajajoči sezoni gojilo odprto igro in sledilo trendom sodobnega nogometa: “Obljubljam, da bomo še naprej skušali slediti trendom sodobnega nogometa in razvajati naše privržence z napadalno igro. Po vsebini se bomo absolutno želeli vsaj približati lanski sezoni, na določenih segmentih treninga pa smo že na višjem nivoju. Rezultat na lestvici pa je posledica velikega števila faktorjev, tako da točne napovedi ne bi želel podati. Pomembno je, da moji nogometaši vedo, kaj od njih pričakujem.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…