Uvodni obračun desetega kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki sta ga na zelenici Arene Petrol, ki je bila sicer močno ‘okrašena’ s posuto mivko, odigrala Celje in Krško ni ponudil zadetkov. Zadnjeuvrščeni moštvi lige sta resda prekinili niz treh zaporednih porazov, a nadaljevali strelski post.


Krčani so brez doseženega zadetka že točno 300 minut, celjski post traja še dlje, saj grofje v državnem prvenstvu zadetka niso dosegli že več kot štiri tekme in sicer 365 minut. Celjani so nazadnje zatresli završko mrežo, ko je v 85. minuti Sunny zadel za do zdaj edino zmago pokalnih in državnih podprvakov. Z razpletom včerajšnjega obračuna novi strateg Iztok Kapušin ni bil zadovoljen. “S točko vsekakor ne moremo biti zadovoljni. Edini cilj pred današnjo tekmo je bila zmaga, vendar mislim, da smo na igrišču pokazali premalo. Enostavno smo bili premalo agresivni, v zaključku napadov si nismo ustvarili priložnost. Menim, da je točka najbolj realna na današnji tekmi,” je po tekmi dejal Brežičan na klopi Celja, ki je v preteklosti vodil tudi Krško. Nekoliko bolj zadovoljno je po tekmi deloval gostujoči trener Tomaž Petrovič, ki pa je vseeno priznal, da so bili Celjani predvsem v prvem polčasu boljši nasprotnik: “Zadovoljen sem z začetkom tekme, prvih pet, deset minut smo bili bolj odločni in šli v napad, imeli smo tudi nekaj situacij. Nato je pobudo prevzelo Celje, pokazalo kvaliteto in bilo boljše celoten prvi polčas, sami smo precej trpeli.”

Krčani so po Petrovičevem mnenju v drugem polčasu delovali bolje, a znova popustili v zaključku, česar pa domača četa ni znala kaznovati: “V drugem polčasu smo vzpostavili ravnotežje, bili tudi na sredini igrišča bolj konkretni. V zadnjih dvajsetih minutah pa se je znova pokazala razlika v kvaliteti in kondicijski pripravljenosti, tako da smo kar trpeli. Vseeno čestitke fantom, nekateri izmed njih so bili dopoldne v službi. Na koncu smo zadovoljni s točko, moramo biti!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…