Po naših informacijah je več ali manj že jasno, da bo velenjsko zasedbo, ki bo pred prihajajočo sezono doživela precej kadrovskih sprememb, tudi v prihajajoči sezoni vodil Jernej Javornik. Nekdanji nogometaš Rudarja pogodbe z Velenjčani sicer še ni podaljšal, a bo to po besedah naših virov storil kmalu.


40-letni strokovnjak je svoje varovance v dosedanjem poteku priprav vodil na dveh pripravljalnih tekmah. Knapi so po visoki zmagi nad petoligašem iz Mengša včeraj po pričakovanjih izgubili z Rijeko, ki se na novo sezono pripravlja v Kranjski Gori. Rečani so se do visoke zmage s 5:0 dokopali v drugem polčasu, potem ko sta nasprotnika na odmor odšla z začetnim izidom. V nadaljevanju so Kekovi varovanci izkoristili razliko v kvaliteti, saj je velenjski strateg v drugem polčasu priložnost ponudil tudi nogometašem na preizkušnji in nekaterim mlajšim nogometašem. “S predstavo v prvem polčasu sem bolj zadovoljen kot v drugem. Trenutno rezultat ne igra pomembne vloge, na tekmi smo videli svoje napake, ki jih bomo poizkušali na treningih odpraviti. Ekipa še ni kompletirana,” je za klubsko spletno dejal Javornik.

Slednji je danes tudi uradno dobil novega pomočnika. Ker se je Spasoje Bulajić preselil v pisarno, prevzel je vlogo športnega direktorja, je novi pomočnik trenerja postal Ramiz Smajlović. Nekdanji napadalec Primorja in Šmartnega je bil v preteklosti že trener članske ekipe Šmartnega 1928, nazadnje pa je mladinskem pogonu Rudarja treniral selekcijo do 11 let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…