S kadrovanjem za prihodnjo sezono so v teh dneh pričeli tudi Celjani. Grofje, ki bodo v novo sezono krenili brez Sebastjana Gobca, včeraj je najavil slovo z nogometnih zelenic, in bodočega “Danca” Benjamina Verbiča, novincev vsaj za zdaj še niso predstavili, zato pa so z dvema nogometašema prekinili pogodbo, dva pa sta z vodstvom kluba podaljšala sodelovanje.


Od celjskega dresa se po sporazumni prekinitvi pogodbe poslavljata poslavljata Yuto Kubo in Florin Gabriel Burcea. Japonec in Romun med grofi nista pustila najglobljega pečata. Kubo, ki se je prvič dokazoval izven rodne domovine, je v rumeno-modrem dresu odigral osem ligaških tekem, medtem ko Burcea sploh ni dobil priložnosti. Omenjeni dvojec se je na Areno Petrol preselil v zimskem prestopnem roku, ko sta z vodstvom celjskega kluba sklenila dolgoročni pogodbi, Burcea, ki si je v drugi ekipi Dinama iz Bukarešte garderobo nekaj časa delil tudi z Jeanom Philippom Mendyjem, je imel pogodbo vse do konca sezone 2016/17, Kubo še sezono dlje. A glede na predčasno prekinitev očitno nista zadovoljila celjskih kriterijev.

Zato pa je športni direktor Ambrož Krajnc v roke segel z dvema obrambnima nogometašema. Novo enoletno pogodbo je s klubom sklenil Marko Krajcer, ki ravno jutri praznuje 30. rojstni dan, s čimer bo po upokojitvi Gobca drugi najizkušenejši člen celjske barke. Robustni Korošec je steber celjske obrambe že pet let. Med celjsko posadko ostaja tudi Ramon Soria, ki se je med grofe preselil pozimi in hitro zapolnil luknjo, ki je nastala prav s poškodbo Krajcerja. Španski branilec je podpisal pogodbo, ki se bo iztekla s koncem prihodnjega leta. Branilcema se je prejšnja pogodba iztekla s koncem sezone.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…