Po treh nepopolnih krogih državnega prvenstva imamo le še tri neporažena moštva. Krko srečanje tretjega kroga čaka danes, serijo neporaženosti pa sta včeraj podaljašala Maribor in Zavrč. Haložani so se po dveh remijih z vijolicami in zmaji veselili še prvih treh točk, potem ko so v gosteh pri Rudarju slavili z izidom 1:3.


Zavrčani so v obračun s knapi, ki tudi po treh krogih s točkovno ničlo ostajajo priklenjeni na dno ligaške lestvice, krenili odlično in povedli že v tretji minuti, ko je domačo mrežo po lepi akciji z Rokom Zorkom načel Dejan Polić. Zorko se je med asistente še drugič vpisal v 23. minuti, ko je prvega od dveh zadetkov dosegel Dejan Glavica. “Z rezultatom moramo biti zadovoljni, čeprav smo prvih dvajset minut igrali res zelo dobro. Po vodstvu z 2:0 pa smo popustili in jim dovolili, da so nas stisnili v obrambo. V  zadnji minuti prvega polčasa smo prejeli zadetek, na koncu pa vseeno zaslužena zmaga. Nekako imamo v podzavesti, da se po vodstvu potegnemo preveč nazaj, kar bomo morali popraviti. Sedaj imamo pet točk in mislim, da je to dobra popotnica za nadaljevanje sezone,” je po zmagi v Velenju za klubsko spletno stran dejal Rok Zorko, ki v letošnji sezoni še čaka na strelski prvenec.

“Vedeli smo, da naš čaka težka tekma, malce drugačna, kot proti tistim, ki so močnejši od nas. Čvrsto smo zaprli sredino, igrali na (pol)protinapade in v napadalnih akcijah poskušali čim bolj ogroziti nasprotni gol. Na našo srečo se nam je tekma odlično odprla, naredili smo dve dobri akciji in zabili dva gola. Nasprotnik nas je stiskal, kolikor je pač lahko in v nekaterih situacijah smo imeli srečo, kot na primer pri prostem strelu Eterović, ko je naš rezervni vratar Kovačić odlično reagiral,” pa je po obračunu dejal trener Ivica Solomun.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…