Ljubljančani so srečanje drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije odigrali že v petek. Zeleno-beli so po visoki zmagi nad Gorico z Zavrčem zgolj remizirali, gledalci v Halozah zadetkov niso videli, čeprav so si gostje pripravili kar nekaj priložnosti, Ezekiel Henty in Rok Kronaveter pa sta stresla tudi okvir vrat.


Strelski izkupiček slednjega bi lahko bil še boljši, saj je Mariborčan v zelenem dresu okvir vrat zadel tudi na prvi tekmi sezone. “Z neodločenim izidom v Zavrču zagotovo nismo zadovoljni. Nadejali smo se vsem trem točkam, imeli precej več od igre, vendar tokrat nismo bili povsem zbrani v zaključku akcij. Veseli pa dejstvo, da je pristop na želeni ravni, forma prav tako, le učinkovitost je nekoliko zatajila,” se je petkovega obračuna dotaknil že omenjeni Kronaveter, ki je bil z dvema zadetkoma junak prvega kroga, ko je Olimpija s 4:1 ugnala Gorico.

Kljub bogatim izkušnjam je Kronaveter željan dokazovanja, novo priložnost za to pa bo imel že v soboto, ko v Stožice prihajajo Domžale: “Po zahtevnem gostovanju v Zavrču nas tokrat čaka zahteven obračun na domači zelenici. Domžale igrajo podobno kot v lanski sezoni, v defenzivnem smislu so dobro uigrani, mi pa bomo s kombinatoriko poskušali prebiti čvrst domžalski obrambni blok. Glede na to, da igramo pred domačo publiko, nas zanima zgolj zmaga. Če ponovimo pristop in željo ter izboljšamo učinkovitost z uvodnih dveh srečanj, potem se lahko nadejamo ugodnega razpleta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…