Nogometaši Olimpije so zmago v večnem derbiju nadgradili z novo odlično predstavo. V zadnjem obračunu sedmega kroga Prve lige Telekom Slovenije so s pol ducata zadetkov napolnili celjsko mrežo. Eden osrednjih junakov četrte zaporedne zmage je bil znova Rok Kronaveter, ki si z goriškim napadalcem Elekejem deli tudi prvo mesto ligaške lestvice strelcev.


“Igre moštva so vselej ogledalo trenerja. Nič drugače ni v našem primeru, saj Marijan Pušnik zagovarja agresivnost, borbenost in pristop na najvišji možni ravni. Dokaj hitro smo vzpostavili odlične odnose znotraj slačilnice. Naša največja prednost v tem trenutku pa je izjemna fizična pripravljenost, s katero ‘meljemo’ svoje nasprotnike,” je za klubsko spletno stran dejal Mariborčan v zelenem-belem dresu. Kljub odličnim igram Olimpije pa izkušeni vezist poudarja, da je tik pred koncem uvodne četrtine državnega prvenstva še prezgodaj za evforijo: “Smo komaj na začetku sezone, zato ne bi bilo pametno zganjati evforije. Pred nami je še ogromno zahtevnih preizkušenj in, kot poudarja naš trener, potrebno je zadržati mir ter mentalno stabilnost, saj nas med sezono čaka tudi kakšen padec. Namreč bilo bi iluzorno pričakovati, da bomo do konca letošnjega tekmovalnega obdobja dosegali tako izjemne rezultate.”

“Dobre igre posameznika so posledica organizirane in disciplinirane igre celotnega moštva. Igramo po načelu vsi za enega, eden za vse. Sicer imamo še ogromno prostora za napredek. Predvsem pri medsebojni komunikaciji, ki je ključ do še boljše igre v obrambi, medtem ko smo v napadu, vsaj v tem uvodnem delu sezone, izjemno učinkoviti. Proti Rudarju želimo vsaj ponoviti, če že ne izboljšati raven igre, ki bi nam morala prinesti novo zmago,” je še dodal Kronaveter.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…