Koprčani so včeraj slavili veliko zmago, morda eno največjih v zgodovini kluba. Pred 2600 gledalci je na Bonifiki padel Hajduk, nekdaj nogometni velikan na prostoru bivše države. Koprčani se dalmatinskega ponosa niso zbali in odločno krenili v srečanje, saj so že po sedemnajstih minutah igre vodili z dvema zadetkoma prednosti.


Še nekaj minut pred koncem se je zdelo, da bodo Splitčani Slovenijo zapuščali osramočeni in ponižani, a je poraz omilil branilec Nikola Nižić ter Hajduk približal na gol zaostanka, ki Dalmatincem pred povratno tekmo na domačem Poljudu daje več upanja. Kljub temu so bili v domačem taboru zadovoljni s prigarano zmago. “Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Zmagali smo pred domačimi gledalci in prvi polčas uspešno končali. Prednost je, vendar bomo ne glede na prednost tudi v Splitu šli na zmago. Menim, da smo dokazali, da lahko tudi mi kljubujemo proti takšni ekipi kot je Hajduk,” je dejal Domen Črnigoj, ki je ob koncu prvega polčasa sodeloval pri odlični akciji kanarčkov, ko je na 3:1 prav po dvojni podaji s Škofjotom povišal Amar Rahmanović. Vseeno pa je mladi reprezentant Slovenije obžaloval zadnje minute, ko so Bili uspeli priključiti: “Morda smo se ob koncu tekme malce preveč povlekli v obrambo. Ne glede na to, smo imeli tudi sami še nekaj priložnosti, na žalost nismo zadeli in bili kaznovani.”

“Tekma traja devetdeset minut. Privoščili smo si dve napaki, ki jih pripisujem mladosti igralcev, a za v bodoče moramo to prerasti,” pa so bile besede koprskega stratega Rodolfa Vanolija, ki napoveduje, da bo Koper v Splitu krenil po napredovanje: “Z vsem dolžnim spoštovanjem do Hajduka, v Split ne gremo na izlet, temveč po napredovanje. Vemo, kaj moramo storiti,” je dejal italijanski strokovnjak, ki je Koper na sedmi evropski preizkušnji popeljal še do pete zmage.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …