Vodilne Goričane čaka jutri gostovanje v ljubljanskih Stožicah. Z vsaj točko bi severnoprimorska zasedba zadržala vodstvo na ligaški razpredelnici, ki ga je po sedmem krogu prvenstva prevzela prav od Ljubljančanov. Med najzaslužnejšimi za novo pozitivno presenečenje sinje-modrih je tudi Rifet Kapić, s katerim smo se pogovarjali med reprezentančnim premorom.


“Od vsake tekme pričakujem največ, še posebej ko igramo z ekipami s samega vrha lestvica, še posebej pa proti aktualnemu državnemu prvaku. Pričakujem zahtevno, a zelo dobro srečanje. Dobro sem pripravljen, kar je najbolj pomembno. Uspeh bi bil tudi, če bi se uspeli izogniti porazu, vendar se nadejam, da bomo uspeli odgovoriti izzivu in se bomo po koncu dvoboja srečni in s prvim mestom vrnili domov v Novo Gorico,” o jutrišnjem dvoboju z Olimpijo pravi odkritje Mirana Srebrniča, ki ima za sabo odličen uvod v novo sezono.

Spomnimo, Rifet Kapić se je Gorici pridružil med zimskim premorom pretekle sezone, ko se je vodstvu kluba kar nekaj tednov dokazoval na preizkušnji in že tedaj navdušil z nekaj potezami. Po začetnem prilagajanju na zahteve slovenskega prvenstva, je danes 21-letni ofenzivno usmerjeni vezist hitro opozoril nase, še korak naprej pa je storil v letošnji sezoni, ko se lahko po sedmih krogih pohvali z dvema asistencama in tudi dvema zadetkoma. Tudi sam priznava, da je bila odločitev za prihod v Novo Gorico zadetek v polno: “Moj prihod v Gorico je bil, kot se je izkazalo, zadetek v polno. Res je, v Gorico sem prestopil kot neznanka za slovensko javnost, bil sem na preizkušnji, a sem verjel vase in na koncu smo na obojestransko zadovoljstvo sklenili sodelovanju.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

“V obdobju po prihodu v Gorico so se zgodile zgolj odlične stvari in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo. To, da bom v tako kratkem časovnem obdobju dosegel rezultate, ki jih trenutno prikazujem, si nisem mogel niti zamisliti,” zadovoljstva z doslej prikazanim ne skriva nekdanji up cazinske Krajine in Sarajeva, ki smo ga zatem povprašali tudi o tem, kako se je znašel v moštvu, ki ga sestavljajo praktično zgolj domači igralci: “Klub mi je dal vse, da pokažem, kar znam. Trener Miran Srebrnič, predsednik Hari Arčon, direktor Sebastjan Komel, igralci … vsi so me sprejeli že s prvim dnem, kot da sem domač igralec, rojen Slovenec. Nova Gorica je odlično mesto in sredina za mladega igralca. Zagotovo je, da boš dobil priložnost, na tebi pa je, da jo izkoristiš. Jaz sem ponujeno priložnost izkoristil.”

Nogometaš rojen v Cazinu je prav v dresu Gorice dočakal prvo pravo priložnost v članskem nogometu, čeprav se je po mladinskem stažu v Sarajevu dokazoval na Hrvaškem in Češkem, a se pri Istri, kjer je sicer igral za drugo ekipo, in Varnsdorfu ni uspel prebiti do resnejše priložnosti v najmočnejši konkurenci. Ob tem nam je izdal tudi zanimivost, da so se zanj pred časom zanimali tudi pri splitskem Hajduku, a se je pri dalmatinskem ponosu, tako kot ponavadi, zataknilo pri denarju: “Na Hrvaškem in Češkem sem imel težave s papirji in dovoljenji glede delovnega dovoljenja, medtem ko se pri Hajduku z vodstvom Sarajevom niso uspeli dogovoriti glede višine odškodnine.”

Foto: Darko Kodrič
Foto: Darko Kodrič

Slovensko prvenstvo je imelo med reprezentančnim premorom svojega predstavnika tudi v mladi reprezentanca Bosne in Hercegovine, a to nekoliko presenetljivo ni bil vezist Gorice. Damir Sadiković, posojeni vezist Željezničarja, si sicer šele utira pot v začetno enajsterico Krškega je v dresu BiH odigral pomembno vlogo v tekmah z Norveško in Švico, Kapić je svoje rojake spremljal na daljavo: “Kaj reči o mladi reprezentanci? Damir Sadiković je moj dober prijatelj. Sem na sceni, kot vsak drugi igralec, dajem vse od sebe in najbolje kar znam, na selektorju pa je, da odloči, če sem trenutno lahko del izbrane vrste. Seveda je moja največja želja, da zaigram za reprezentanco Bosne in Hercegovine, ne bi pa komentiral posameznih igralcev. Za to so selektorji in ljudje, ki so pristojni za to področje, oni pa odgovarjajo za rezultat. Moram pa priznati, da mi godi zanimanje selektorja članske reprezentance, Mehmeda Baždarevića.”

Če bo Kapić nadaljeval s podobnimi predstavami, bo morda po goriški legendi Enesu Demiroviću naslednji, ki si bo z dobrimi predstavami v sinje-modrem dresu priigral tudi povabilo v člansko izbrano vrsto Bosne in Hercegovine, a ga še pred tem, kot poudarja tudi sam, čaka precej klubskih izzivov z Gorico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji član zeleno-belih se v Ljubljano ne bo vrnil

V lanski sezoni je v dresu Olimpije dobre predstave kazal nogometaš iz Bosne in Hercegovin…