Ljubljančani bodo z jutrišnjim gostovanjem pri novomeški Krki kot prvi prekinili dvotedenski reprezentančni odmor. Za Olimpijo je sanjski avgust, ko so v petih tekmah ob gol razliki 20:1 zabeležili prav toliko zmag, v zeleno-bele taboru pa ne skrivajo, da želijo zmagovalni niz podaljšati tudi na Dolenjskem.


Naloga ne bo lahka, vsaj če vsaj malce opremo na minulo statistiko odigranih tekem na Portovalu. Ljubljančani se s štirih gostovanj še nikoli niso vrnili s tremi točkami, po treh porazih se je zadnjih obračun jutrišnjih tekmecev zaključil z remijem. Čeprav je do sedaj zgolj eno tekmo prišel v začetni enajsterici, bi utegnil biti Ricardo Alves znova pomemben adut trenerja Marijana Pušnika. Nekdanji mladi portugalski reprezentant je v petih nastopih zbral 104 minute, a v tem času dvema zadetkoma dodal še dve asistenci. Kljub temu pa eden od poletnih novincev poudarja, da nestrpnosti ni. “Poglejte, logično je, da si moram svoje minute na zelenici priboriti skozi kakovostno opravljene treninge, z odnosom do dela, soigralcev in strokovnega vodstva. Brez tega preprosto ne gre. Nisem nestrpen, daleč od tega, v tem trenutku je najpomembneje, da Olimpija zmaguje. Vsak igralec Olimpije ima točno določeno nalogo znotraj moštva, kar je osnova, na kateri lahko gradiš nadaljevanje zgodbe. Ta ekipa premore ogromno kakovosti in potenciala, treniramo naporno, vendar verjamem, da se nam bo vloženi trud obrestoval takrat, ko bo to najbolj potrebno. Ob koncu sezone,” je za klubsko spletno stran dejal 22-letni vezist, ki se je že spoznal z ‘zgodovino’ medsebojnih obračunov Olimpije in Krke: “Povedali so mi, da v lanski sezoni niso uspeli premagati Krke na njihovem igrišču. Tradicije obstajajo zato, da se zrušijo. Če ponovimo pristop s predhodnih tekem, bi razlika v kakovosti preprosto morala priti do izraza. Z vsem spoštovanjem do našega naslednjega nasprotnika, ampak Olimpija potuje v Novo mesto odločena, da nadaljuje zmagoviti niz.”

Pred dnevi smo že pisali, da bo za nastop na Portovalu konkuriral bočni branilec Denis Klinar, kmalu pa se bo treningom pridružil tudi Rok Baskera, ki pravi: “Trenutno stanje je precej boljše kot ob koncu lanske sezone, ko so se zopet pojavile težave s kolenom. Niti takrat niti sedaj mi ni čisto jasno, zakaj so se pravzaprav pojavile. Treniral sem dobro, igral kar veliko, a očitno ves ta čas nekaj ni bilo v redu. No, najpomembneje je, da se počutim odlično in da se bom čez kakšen teden oziroma deset dni priključil soigralcem na skupinskih treningih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…