Ljubljančani nadaljujejo s prenovo svoje zasedbe. Kot smo danes že poročali, so zmaji v svoje gnezdo zvabili še dva tuja novinca, ob Dinu Štiglecu še Kingsleyja Boatenga, nekdanjega upa AC Milana, ki je nazadnje igral za drugoligaški Bari, v minulih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let pa je bil tudi član italijanske reprezentance.

“Prišel sem v klub, ki je aktualni slovenski državni prvak, kar je glavni cilj tudi v tej sezoni. Najprej se moramo dobro pripraviti na spomladanske izzive, ubraniti naslov državnega prvaka in kasneje v kvalifikacijah za ligo prvakov čim dražje prodati svojo kožo. Prepričan sem, da je bil prihod v Olimpijo najboljša možna rešitev. Komaj čakam, da se priključim moštvu in s soigralci spišem novo zgodbo o uspehu,” je po podpisu triinpolletne pogodbe poudaril 22-letni Ganec, ki pa ima tudi italijanski potni list, zato v ljubljanskem moštvu ne bo zasedel enega od treh mest, ki so namenjene državljanom držav izven Evropske unije.

O novi okrepitvi se je razgovoril tudi Ranko Stojić, ki je dejal, da je Olimpiji s prihodom Boatenga uspel veliki met: “O nogometnih odlikah Kingsleyja Boatenga je brezpredmetno izgubljati odvečne besede, saj gre za izjemno hitrega, prodornega in odlično tehnično podkovanega nogometaša, ki je svojo kakovost že dokazal v tako močnih ligah, kot sta italijanska in nizozemska. Tudi sam sem se kar nekajkrat na lastne oči uspel prepričati, za kako kvalitetnega nogometaša gre. Bodite prepričani, da nam je z Boatengovim prihodom uspel veliki met, saj se ime Olimpije čedalje pogosteje in glasneje omenja po celi Evropi. Najpomembneje od vsega je, da je Kingsley značajsko izjemen fant, velik borec in garač, ki si želi uspeti v nogometu. To je profil nogometaša, ki smo ga iskali.”

Boateng je jeseni za Bari odigral dve ligaški preizkušnji, v dveh letih pa je v Serie B odigral 37 tekem. Šestkrat je v dresu Catanie nastopil tudi v najmočnejšem italijanskem tekmovanju, 14 nastopov pa je zbral tudi v nizozemskem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marijan Pušnik ni več trener kanpov

Kot so danes sporočili iz velenjskega Rudarja so se danes razšli z prvim možem knapov Mari…