Vodstvo koprskega kluba je znova dvignilo precej prahu. Siol je namreč na svojih straneh postregel z zapisom, da je vodstvo obalnega prvoligaša v četrtek na koprsko okrožno sodišče je vložilo predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave, s katero bi največ izgubil Milan Mandarić.


Sedanji predsednik Olimpije je pred leti koprskemu klubu posodil zajetno vsoto, pred meseci pa se je s tedanjim vodstvom koprskega kluba, natančneje predsednikom Antejem Gubercem, ki pa ga že vse od jeseni ni več v klubu, dogovoril za obročno odplačevanja dolga. Siol danes poroča, da je Mandarić 21. junija uradno preklical sklenjeni dogovor, na Bonifiki pa naj bi se plačilu preostale vsote dolga izognili s poenostavljeno prisilno poravnavo, saj Mandarić ni več največji upnik. Več o koprski potezi, ki povzroča precej dvomov vsaj o etičnosti, pa si lahko preberete na Siolu.

Z Bonifike pa prihajajo tudi kadrovske novice. Že nekaj časa je jasno, da Luka Batur nogometne poti ne bo nadaljeval v dresu kozličkov, s katerimi je danes sporazumno prekinil pogodbo. Koprčani pa so se za sodelovanje dogovorili z Joelom Tshibambo, napadalcem z nizozemskim in kongovskim potnim listom, ki se je zasedbi trenerja Milana Obradovića pridružil že ob začetku priprav in sklenil pogodbo do konca januarja 2018. Srbski strateg pa bo lahko v novi sezoni računal tudi na Marka Krivičiča, ki se je po enoletni posodi v Bologni vrnil v Koper, član katerega bo predvidoma vsaj še dve leti.

Kot poroča neuradna spletna stran koprskega kluba NK-Koper.si, pa se je na Bonifiko danes dopoldne vrnil tudi Matej Pučko. Prlek je bil v minuli sezoni član španske Osasune, ki pa po preboju med prvoligaše Pučka ni odkupila. Če bo nekdanji mladi reprezentant Slovenije v novi sezoni dejansko igral v koprskem dresu, pa vsaj za zdaj še ni znano.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Beršnjak: Igralci so začeli dojemati moja videnja

Knapi so v soboto odigrali zadnjo pripravljano tekmo pred nadeljevanjem prvenstva, gostili…