Vodstvo koprskega kluba je znova dvignilo precej prahu. Siol je namreč na svojih straneh postregel z zapisom, da je vodstvo obalnega prvoligaša v četrtek na koprsko okrožno sodišče je vložilo predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave, s katero bi največ izgubil Milan Mandarić.

Sedanji predsednik Olimpije je pred leti koprskemu klubu posodil zajetno vsoto, pred meseci pa se je s tedanjim vodstvom koprskega kluba, natančneje predsednikom Antejem Gubercem, ki pa ga že vse od jeseni ni več v klubu, dogovoril za obročno odplačevanja dolga. Siol danes poroča, da je Mandarić 21. junija uradno preklical sklenjeni dogovor, na Bonifiki pa naj bi se plačilu preostale vsote dolga izognili s poenostavljeno prisilno poravnavo, saj Mandarić ni več največji upnik. Več o koprski potezi, ki povzroča precej dvomov vsaj o etičnosti, pa si lahko preberete na Siolu.

Z Bonifike pa prihajajo tudi kadrovske novice. Že nekaj časa je jasno, da Luka Batur nogometne poti ne bo nadaljeval v dresu kozličkov, s katerimi je danes sporazumno prekinil pogodbo. Koprčani pa so se za sodelovanje dogovorili z Joelom Tshibambo, napadalcem z nizozemskim in kongovskim potnim listom, ki se je zasedbi trenerja Milana Obradovića pridružil že ob začetku priprav in sklenil pogodbo do konca januarja 2018. Srbski strateg pa bo lahko v novi sezoni računal tudi na Marka Krivičiča, ki se je po enoletni posodi v Bologni vrnil v Koper, član katerega bo predvidoma vsaj še dve leti.

Kot poroča neuradna spletna stran koprskega kluba NK-Koper.si, pa se je na Bonifiko danes dopoldne vrnil tudi Matej Pučko. Prlek je bil v minuli sezoni član španske Osasune, ki pa po preboju med prvoligaše Pučka ni odkupila. Če bo nekdanji mladi reprezentant Slovenije v novi sezoni dejansko igral v koprskem dresu, pa vsaj za zdaj še ni znano.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Safet Hadžić do dolgoročne pogodbe

Iz tabora ljubljanske Olimpije so sporočili, da so podpisali dveletno pogodbo z glavnim tr…