V ljubljanski Olimpiji so pred začetkom sezone sklenili profesionalno pogodbo z obetavnim vratarjem Roko Vodiškom, iz Interblocka pa pripeljali mladega Davida Tijanića, ki se je minuli teden v pripravljalni tekmi z Bravom vpisal tudi med strelce. Včeraj je prvi profesionalni dogovor sklenil še Jakob Novak.


Ljubljančani so z nadarjenim vezistom, sicer tudi članom mladinske izbrane vrste, sklenili triletno pogodbo. “Če ne bi verjeli v Jakobove zmožnosti, da bo nekega dne postal odličen nogometaš, ne bi podpisali dolgoročne pogodbe. V klubu smo zelo zadovoljni z njegovim vedenjem, pristopom in nadarjenostjo. Sicer pa ga poznam še iz slovenske kadetske izbrane vrste, v kateri je prikazal odlične igre. Predvsem na letošnjem EP-ju do 17 let v Bolgariji. Sodelovanje z njegovima staršema in zastopnikom je na najvišji možni ravni, tudi predsednik Milan Mandarić pozdravlja to potezo in se pridružuje mnenju, da gre v primeru Jakoba Novaka za velik potencial, katerega ob pravilnem ter kakovostnem delu čaka odmevna kariera,” je podpis pogodbe pokomentiral Ranko Stojić, direktor ljubljanskega prvoligaša.

Tudi osrednji akter zgodbe ni skrival veselje ob podpisu dogovora. “S podpisom pogodbe se mi je izpolnila velika otroška želja. Zaigrati v zeleno-belem dresu je nekaj največjega, kar si lahko mlad slovenski nogometaš želi. Sedaj je pa vse na meni, da se z odrekanjem, napornim delom in pristopom izborim za minutažo v članskem moštvu. Zavedam se, da je konkurenca znotraj ekipe velika, vendar če ne bi verjel v lastne zmožnosti, pogodbe zagotovo ne bi podpisal. Veseli me, da bom še naprej član zelo uspešnega in kakovostnega moštva,” je za klubsko spletno stran dejal 17-letni vezist, ki je v dresu članske ekipe Olimpije debitiral v uvodnem krogu letošnje sezone, ko ga je trener Marijan Pušnik v igro poslal ob koncu obračuna z Gorico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…