Bliža se zaključek zimskega prestopnega roka, klubi pa vlečejo še zadnje kadrovske poteze. Danes je bilo pri prvoligaših prometno predvsem v smeri odhodov, tako začasnih v smeri posoj, ni pa manjkalo niti prekinitev sodelovanja.

Goričani so se po sporazumni prekinitvi pogodbe razšli s Theodorjem Develanom Wilsonom, ki ga javnost na severu Primorske bolj pozna pod vzdevkom Sachem Wilsom. 22-letnik po poletni selitvi med sinje-modre ni dočakal priložnosti, da bi kot prvi Američan zaigral v slovenskem prvenstvu, čeprav mu je Srebrnič namenil nekaj minut v obeh evropskih preizkušnjah z Maccabi Tel Avivom. Wilson se je vrnil v Miren in za Adrio, v dresu katere je že spomladi zabil 11 zadetkov, v 3. SNL zahod dosegel osem zadetkov.

Koprčani so, kot smo že poročali, podpisali dveletno pogodbo z Robijem Gajškom, ki pa bo kot posojeni nogometaš kozličkov še naprej igral v Ankaranu. Ob Gajšku pa so se na Bonifiki za sodelovanje dogovorili tudi z Antoniem Rosandićem, nekdanjim mladincem Osijeka in Lokomotive. 19-letni vezist s Slavonskega Broda je bil jeseni član Lučkega, a v drugi hrvaški ligi ni odigral niti ene minute. S Koprom je sklenil enoletno pogodbo.

Dvojica se je poslovila tudi od Radomelj. Gregor Kosec, ki je jeseni odigral dve prvoligaški preizkušnji bo kot posojeni član zadnjega prvoligaša igral za tretjeligaško Ivančno Gorico, k sosednjim Dobljanom pa se je preselil Tomaž Avbelj, ki v drugi prvoligaški sezoni ni dočakal priložnosti za igro. Še naprej bo v ljubljanski Iliriji kot posojeni nogometaš Radomelj igral Tine Hlede.

Ibrahim Mensah bo spomladi edini Ganec v krškem dresu, saj se bo Ebenezer Nunoo v drugi polovici letošnje sezone kot posojeni nogometaš Krškega igral v 3. SNL sever, v dresu Šampiona. Na tretjeligaških zelenicah se bo potil tudi Marko Felja, ki je bil jeseni posojen Brežicam, zdaj pa bo igral za ljubljanski Bravo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…