Včeraj popoldne so kot sedmi izmed deseterice prvoligašev s pripravami pričeli tudi nogometaši novomeške Krke. Dolenjci so bili najprijetnejše presenečenje pomladanskega dela sezone, ki so ga zaključili na četrtem mestu, odlično nadaljevanje pa je bilo dovolj za končno sedmo mesto. Pred novo sezono se v novomeški zasedbi obeta tudi nekaj kadrovskih sprememb.


“Kadrovske spremembe so prisotne. Nekaj igralcev nas je zapustilo, nekaj novincev se nam je pridružilo, do začetka prvenstva pa morda pričakujemo še eno ali dve okrepitvi,” je pred kamero radia Krka dejal strateg Andrej Kastrevec, ki je na uvodnem treningu pozdravil nekoliko spremenjeno zasedbo. Že nekaj časa je jasno, da zgodbe v dresu Krke ne bodo nadaljevali Jaka Ihbeisheh, Nikola Žižić ter brata Damir in Danijel Rašić. Za zdaj so potrjeni trije novinci, Mateo Barukčić, Luka Cerar in Bruno Marotti, medtem ko v zasedbi na prvem treningu ob nekaj novih obrazih ni bilo opaziti Nane Welbecka, Tomislava Pelina in Antuna Palića, ki so v minuli sezoni nosili precejšnje breme. Kljub nekaterim kadrovskim spremembam želijo Novomeščani v novi sezoni na lestvici poseči še višje od sedmega mesta: “V novi sezoni želimo v primerjavi z minulo sezono narediti korak naprej. Želimo višje od sedmega mesta in se namesto za obstanek boriti za višja mesta. Mislim, da bomo z dobrim delom, intenzivnostjo in atraktivno igro pokazali, da se tukaj igra dober nogomet.”

V lanski sezoni je dres Krke nosilo tudi precej hrvaških nogometašev, v novi sezoni pa želi Kastrevec v prvem moštvu več priložnosti ponuditi domačim mladcem. Med že uveljavljene domače moči sicer spadata Žiga Kastrevec in Leo Ejup, ki sta se z dobrimi predstavami prebila tudi do dresa mlade reprezentance: “Uveljavili bomo nekaj mladih igralcev iz domačega okolja, kar je poleg rezultata tudi prvi cilj. Vsi v klubu upamo in si želimo, da bo prihajajoča sezona res uspešna.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …