Včeraj popoldne so uvodni trening priprav na novo sezono opravili tudi Koprčani. Trener Rodolfo Vanoli je na prvem treningu pozdravil enaindvajsterico nogometašev. Med kanarčki je bil zgolj en novinec, že napovedani Dalibor Radujko, treniralo pa je tudi nekaj nogometašev, ki se bodo v prihodnjih dneh dokazovali na preizkušnji.


Po uvodnem nagovoru Rodolfa Vanolija je glavno besedo hitro prevzel kondicijski trener Carlo Ollani, saj so nogometaši že pričeli z nabiranjem fizične pripravljenosti, tako bo tudi v naslednjih desetih dneh. Uvodni trening je izpustila trojica mladih reprezentantov, Denis Šme, Marko Krivičič in Amar Rahmanović, z nekajdnevno zamudo pa se bodo vadbi priključili še trije nogometaši. Ante Tomić in Goran Galešić sta si izborila š enekaj dni dopusta, Miha Gregorič se ukvarja z manjšo zdravstveno težavo, medtem ko Leo Štulac po poškodbi še ni nared za obremenitve. S člansko ekipo so trenirali tudi David Vidaković, Žan Nikolić, Nik Mršić in Robi Obrstar, medtem ko naj bi Vanoli v novi sezoni računal tudi na mladega Luko Vekića, ki se je z odličnimi predstavami v dresu Ankaran Hrvatinov prebil tudi do dresa mlade izbrane vrste.

Primorske novice sicer poročajo, da je vodstvo kluba podaljšalo sodelovanje z Miho Gregoričem, Denisem Halilovićem, Antejem Tomićem in Goranom Galešićem, na radarju pa je še nekaj potencialnih novincev. Za mesto vratarja, Ermin Hasić se je preselil med trenerski štab, naj bi kandidiral Kristijan Kahlina, vratar drugoligaša Lučko, ki je bil včeraj že prisoten na treningu, Koprčani pa iščejo tudi visokoraslega napadalca. Na seznamu naj bi se znašli Ivan Krstanović (nekdanji član Dinama in Rijeke), Josip Ivančić in Slobodan Vuk, a so po naših informacijah Koprčanih naleteli na gluha domžalska ušesa, saj vodstvo Domžal ni naklonjeno Vukuvemu odhodu.

Podobno kot lansko poletje, bodo Koprčani tudi letos dobršen del priprav opravili na Pohorju, kjer bodo trenirali med 20. in 25. junijem. Tam naj bi odigrali tudi štiri pripravljalne tekme, trije nasprotniki so že znani.

Seznam pripravljalnih tekem:
LUKA KOPER – ACADEMY PUSKAS (Pohorje, 21. junij)
LUKA KOPER – FC ULISSES (Pohorje, 22. junij)
LUKA KOPER – RAD BEOGRAD (Pohorje, 25. junij)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…