Pred dnevi, po gostovanju v Zavrču, je iz mariborskega tabora v smeri proti Halozam poletelo nekaj strupenih pušcic, tudi v haloškem prvoligašu pa niso ostali dolžni in so vrnili s podobno mero. Prah po prazniku v Zavrču, ki se je ob in po koncu tekme, pretvoril v nekaj, česar bi se morali prvoligaši sramovati, se je zdaj že polegel, so se pa znova oglasili v Ljudskem vrtu. Po tekme v Krškem, kjer so vijoličasti po preobratu slavili z izidom 1:3, sta domače navijače pohvalila že Kruno Jurčić in Gregor Bajde, o novincu v prvoligaški druščini pa z izbranimi besedami govori tudi klubska izjava za javnost, ki si jo lahko preberete v nadaljevanju članka.


“Nedelja v Krškem bo ostala vsem članom NK Maribor, ki smo imeli čast prisostvovati nogometnemu spektaklu v pravem pomenu besede, v posebnem spominu. Pa ne zaradi rezultata. Športni dosežki so odvisni od različnih dejavnikov, neprecenljiva pa so spoznanja o popularizaciji našega športa in vrednotah ljudi, s katerimi izpisujemo skupno zgodbo.

Doslej smo ob spremljanju posnetkov s stadiona Matije Gubca z zadovoljstvom ugotavljali, da je Slovenija dobila novo svetlo točko na prvoligaškem nogometnem zemljevidu. Zdaj smo se o tem tudi osebno prepričali.

Naša ekipa, ki se je na prizorišče odpravila dan prej, je preživela prijetne trenutke od sobotnega prihoda v Krško do odhoda s stadiona v nedeljo zvečer. Vsi člani klubske odprave in naši navijači, ki so spodbujali moštvo, smo bili pred, med ter po tekmi deležni spoštljivega odnosa. Predstavnikom NK Krško in vsem domačim navijačem se zahvaljujemo za sprejem, korektnost na igrišču in izven tekmovalne površine. Organizacija tekme je bila brezhibna, o zmagovalcu v 90. minutah igre je odločal športni boj na terenu, resnični zmagovalec nedeljskega večera pa je bil nogomet.

Vsi člani slovenske nogometne družine smo lahko ponosni, da so v Krškem kot novinci v elitnem tekmovanju postavili tako visoke kriterije delovanja na vseh nivojih in ustvarili takšno ozračje na stadionu, ko je od prvega do zadnjega sodniškega žvižga prisotna pozitivna energija. NK Krško želimo vso srečo v nadaljevanju sezone in obilo novih prijetnih trenutkov na domačem ter vseh gostujočih stadionih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…