Nekaj minut pred začetkom uvodnega srečanja osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki ga bosta v Ljudskem vrtu odigrala Maribor in Krka, je jasno tudi ime novega trenerja vijoličastih. Po odstopu Anteja Šimundža je ponujeno vlogo sprejel hrvaški strateg Krunoslav Jurčić, ki so ga na družabnih omrežjih potrdili tudi pri državnih prvakih.


Jurčić je po Anteju Čačiću še en nekdanji trener zagrebškega Dinama, ki se bo preizkusil tudi na klopi Maribora. 45-letni strateg, rojen sicer v hercegovskem mestecu Grude, je Dinamo v obdobju med leti 2009 in 2013 vodil v kar treh različnih obdobjih, s čimer je požel tudi precej posmeha pri navijačih serijskih hrvaških prvakov. Jurčić, v času aktivne kariere tudi reprezentant Hrvaške, za člansko izbrano vrsto je zbral 21 nastopov, je poleg Dinama vodil še Istro, Slaven Belupo in Lokomotivo, na EURO 2012 pa je bil tudi pomočnik Igorja Štimca, selektorja hrvaške reprezentance.

Današnjo tekmo s Krko sicer vodi še Saša Gajser, medtem ko Jurčić v družbi Zlatka Zahoviča in Mirana Pavlina tekmo spremlja s častne lože na vzhodni tribuni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…