Po Roku Baskeri, ki se je medtem že pridružil pripravam Olimpije v turškem Beleku, so Ljubljančani sklenili dogovor še z enim Slovencem. Enoinpolletno pogodbo z zmaji je sklenil David Lukanc, ki se je Luki Elsnerju pred tedni že dokazoval na preizkušnji. Dogovor je bil sicer podpisan že konec januarja, včeraj pa so selitev v zmajevo gnezdo potrdili tudi pri državnem prvaku.

Novopečeni član Olimpije pa spomladi vseeno ne bo nosil zeleno-belega dresa, saj so ga Ljubljančani do konca sezone posodili drugoligašu Ankaranu. Prav v 2. SNL je 23-letni nogometaš zvezne vrste igral vse do lanskega poletja, v dveh sezonah je za Dob odigral 44 tekem, pred tem pa je nekdanji nogometaš mladinskih selekcij Domžal, Kamnika in Olimpije igral tudi za Šenčur. Jesen je Lukanc preživel pri severnih sosedih, bil je član tretjeligaškega Deutschlandsberga.

“Prvi občutki so nepopisni, saj se mi je s podpisom pogodbe izpolnila največja otroška želja, da nekega dne oblečem zeleni dres. To je obenem potrditev dobrega predhodnega dela, se pa zavedam, da se pravo garanje šele začenja. V Čatežu sem odigral tudi dve prijateljski tekmi, kjer sem pokazal, da lahko pomagam ekipi. Olimpija je nedvomno največji slovenski nogometni klub z najvišjimi možnimi ambicijami, zato bom v naslednjih štirih mesecih storil vse, da bi se poleti vrnil še boljši in posledično enakovredno konkuriral za mesto v moštvu,” je po podpisu pogodbe dejal Lukanc.

Novopečeni član zmajev je v drugoligaški konkurenci zbral 62 tekem, po spomladanskem kaljenju v Ankaranu pa upa še na debi na prvoligaških zelenicah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…