Slovensko državno prvenstvo se lahko tudi v letošnji sezoni pohvali z mednarodno pisano zasedbo. Odločitev, če je to za slovenski nogomet dobro ali ne, prepuščamo vam, je pa danes Prva liga Telekom Slovenije bogatejša še za enega Portugalca. Po Olimpiji so po igralcu z Iberskega polotoka posegli tudi v Celju.


Celjski dres bo predvidoma prihodnje tri sezone nosil tudi Erico de Sousa, ki pa je praktično celotno mladinsko kariero preživel v Angliji. Že kot devetletni otrok se je z družino preselil na Otok, šest let igral v eni od akademij v Leedsu, nato pa bil kot petnajstletnik eno sezono član Manchester City. Po vsega enem letu pri sinjemodrih je prestopil v Barnsley, kjer je oddelal zadnja leta mladinske akademije. V angleškem drugoligašu, za katerega je tri sezone igral tudi Mariborčan Aleš Križan, se do članske ekipe ni uspel prebiti, zato pa je bil v drugi polovici minule sezone posojen v šestoligaški Hyde United, pri katerem je v štirinajstih nastopih dosegel zadetek, kar pa klubu ni pomagalo do obstanka v ligi. “Prihod v Celje predstavlja korak naprej v moji karieri. S klubom sem se v zadnjem tednu dodobra seznanil, veseli me predvsem dejstvo, da gre za sredino, ki veliko vlaga v mlade nogometaše. Prepričan sem, da je v tej fazi kariere zame to idealno okolje, saj se tukaj odlično dela, treningi so denimo precej intenzivnejši in bolj načrtovani, kot sem jih bil vajen doslej. Zaupanje kluba bom skušal upravičiti s trdim delom in maksimalno angažiranostjo. Verjamem, da lahko moštvu pomagam do čim boljših rezultatov in da lahko tukaj tudi sam napredujem,” je za klubsko spletno stran dejal nekdanji mladinski reprezentant Portugalske.

“Verjamem, da je Erico tip igralca, ki smo ga iskali. Dobro se znajde na obeh krilnih položajih, hkrati pa tudi ustreza naši strategiji uveljavljanja mladih nogometašev. Je mlad, obetaven, ambiciozen, predvsem pa željan dokazovanja. V zadnjem obdobju ni bil v polnem tekmovalnem pogonu, a smo mu odločeni pomagati, da bi čim prej prišel do nivoja, ki si ga vsi skupaj želimo,” pa je o novincu med grofi dejal športni direktor Ambrož Krajnc.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…