Čeprav so ga povezovali tako z Mariborom kot Olimpijo, v Bosni in Hercegovini pa so se pred tedni pojavili zapisi o selitvi v sarajevski Željezničar, bo Jure Matjašič po Veljku Batroviću še drugi bivši nogometaš Zavrča, ki bo po haloški selitvi med drugoligaše nogometno pot nadaljeval v Domžalah.


Matjašič, ki šteje 24 let, je z Domžalčani sklenil triletno pogodbo. “Po vsem, kar se je dogajalo v zadnjem obdobju, mi je prav odleglo. Prihajam v zdravo sredino in prepričan sem, da sem naredil pomemben korak v svoji karieri. Imam lepo izhodišče za preboj v tujino,” je po sklenitvi dogovora dejal otrok Drave, ki je bil v treh prvoligaških sezonah Zavrča najbolj standarden član haloške zasedbe, za katero je zbral 90 prvoligaških nastopov, kar je največ v klubski prvoligaški zgodovini.

“Imel sem nekaj težav s pogodbenimi obveznostmi v Zavrču, ki je zame postavil visoko odškodnino. Na koncu smo vse skupaj razrešili in sedaj je to preteklost, ki jo bom pustil za seboj. Imel sem pogovore tudi z nekaterimi drugimi klubi, vendar sem zelo srečen, da sem tukaj. Domžale so poslale konkretno ponudbo, v pogajanjih so bile zelo korektne in vse smo se dogovorili v dveh dneh. Zelo sem vesel,” še dodaja krilni nogometaš, ki ob tem priznava, da po poletju brez pravih priprav še ni v optimalni pripravljenosti.

Kot je pojasnil športni direktor Matej Oražem, je Matjašič zapolnil vrzel po odhodu Črnica, ob tem pa bo Štajerec nosil tudi številko 11, ki je prej pripadala prav novopečenemu članu Rijeke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brda okrepil branilec Gorice

Branilec prvoligaša iz Nove Gorice Joseph Asante Junior, bo do januarja posojen drugoligaš…