Četrti krog Prve lige Telekom Slovenije se je s tekmo Krškega in Olimpije zaključil v soboto, danes popoldne pa se začenja že peto dejanje nove sezone državnega prvenstva. V novogoriškem Športnem parku se bo vodilna Gorica pomerila z Zavrčem, ki je v minulem krogu doživel prvi letošnji poraz.


Haložani tudi v osmem domačem poskusu niso uspeli okusiti slasti zmage, s polnim izkupičkom so završki Športni park po zadetku Lea Ejupa zapuščali Novomeščani. Zavrčanom z izjemo tekme proti Rudarju v pri realizaciji priložnosti še ni steklo, česar se zaveda tudi Dejan Polić. “Kar se tiče naše neučinkovitosti v napadu, moramo enostavno odločneje vstopii v napadalno tretjino in verjamem, da bodo potem prišli tudi zadetki,” je hrvaški vezist dejal za klubsko spletno stran. A tudi proti Gorici, ki je v naletu, ne bo lahko, saj jih Zavrčani v osmih medsebojnih tekmah še niso uspeli premagati, osvojili so vsega dve točki, potem ko sta obe lanski tekmi v Zavru končali brez zadetkov. Čeprav Haložani v Novi Gorici v štirih tekmah še niso zatresli goriške mreže, pa Polić napoveduje boj za zmago: “Komaj čakamo na dvoboj z Gorico, da lahko čimprej pozabimo petkovo tekmo s Krko ter se navijačem in tudi samim sebi odkupimo za tisti poraz.”

Ob vselej neugodnem Elekeju bo precejšnjo nevarnost za gol Zavrča predstavljal tudi Amel Džuzdanović. Ajdovec v goriškem dresu je v novo sezono krenil izjemno dobro razpoložen, saj je s tremi zadetki in podajo trenutno najkoristnejši igralec lige. Dobro formo je goriški vezist potrdil tudi v petkovem obračunu v Celju, ko je poleg zadetka še dvakrat stresel tudi okvir vrat. 20-letni vezist verjame, da bodo pozitiven niz rezultatov s soigralci nadaljevali že danes. “Verjamem v to. Gremo na zmago tudi s pomočjo domačih privržencev, ki jih ob tem želimo prepričati, da so naše tekme vredne obiska,” je najmlajši izmed trojice bratov Džuzdanović, najstarejši Alen je bil dolga leta član Primorja, dejal za Primorske novice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…