Eden od letošnjih junakov Maribora je bil tudi Petar Stojanović. Ljubljančan v vijoličastem dresu je v državnem prvenstvu zbral triindvajset nastopov, ob treh asistencah pa je v statistiko vpisal kar dvanajst rumenih in rdeč karton.


“Sedaj sem že prava Viola,” je na opazko, da je ob dvigu pokala tudi on glasno prepeval navijaške pesmi, značilne za Maribor, odgovoril bočni branilec vijolic. Devetnajstletni up je bil pozimi že blizu tega, da se poleti z zdajšnjimi soigralci ne bi veselil trinajstega naslova državnih prvakov, saj je bilo že vse nared za prestop v vrste nemškega Hannovra. Kot vemo, se je prestop izjalovil pet pred dvanajsto, Stojanović pa se je hitro osredotočil na obveznosti v dresu Maribora. Po koncu slavja na južni ploščadi Ljudskega vrta je poudaril, da mu v Mariboru nič ne manjka: “Pustimo se presenetiti, osredotočen sem na Maribor, še pred tem pa na dopust. V Mariboru mi nič ne manjka, še posebej, če znova ponovimo Ligo prvakov.”

Stojanović je sicer sezono zaključil že pred dvema tednoma, po tekmi z Domžalami, sledila je nova operacija nosu, ki mu ga je jeseni v Lizboni zlomil portugalski zvezdnik Nani. Zaradi okrevanja po operaciji najmlajši reprezentančni debitant ne bo v kadru selektorja Srečka Katanca, ki bo danes objavil seznam za tekmo z Anglijo. “Reprezentanca na žalost tokrat odpade, saj sem imel novo operacijo nosu. Po operaciji je precej bolje, saj se je izboljšalo dihanje. Upam, da bo tako tudi v prihodnosti,” je zaključil Stojanović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…