V soboto je bilo v Krškem zares praznično. Na stadionu Matije Gubca se je zbralo rekordnih 2.400 gledalcev, kar bil tudi največji obisk kroga. Kljub porazu so navijači Nuclear Power Boys domače nogometaše spodbujali vse do zadnjega sodniškega žvižga, jim na koncu vsem tudi zaploskali in čestitali tudi Olimpiji. Nad vzdušjem so bili navdušeni tudi gostje, tudi navijaška skupina Green Dragons, medtem ko se je tribuni trlo znanih športnih obrazov. Od Primoža Kozmusa, Aleša Čeha, Sebastjana Cimirotića, Mladena Rudonje in še nekaterih članov zlate generacije.


Na novinarski konferenci po tekmi sta pred mikrofon SNPortala stopila tudi oba trenerja. Najprej je odgovarjal pomočnik trenerja Olimpije Oliver Bogatinov, ki je vlogo trenerja v Krškem opravljal zaradi kazni Marijana Pušnika. “V začetno enajsterico smo tokrat postavili tri nove igralce, ki so na tekmi proti Krškemu debitirali v začetni enajsterici. To se je v prvem polčasu morda tudi malce poznalo, a smo s kančkom športne sreče prvi polčas preživeli in po spletu srečnih okoliščin tudi zadeli za 1:0. Debi je lepo kronal naš novi član, sicer 22-letni portugalski vezist Alves,” se je prvega polčasa dotaknil 36-letni strateg makedonskih korenin, ki se je v nadaljevanju dotaknil še drugega polčasa, v katerem so Ljubljančani prevladovali: “V drugi polčas smo šli z novim sistemom igre in nekaj osvežitvami, predvsem na sredini igrišča, s katerimi smo nadzorovali potek tekme, po drugem golu pa je znova sledil padec osredotočenosti, kar bi skoraj botrovalo znižanju izida.”

“Krško je bilo za nas neznanka, saj gre za novega prvoligaša, a smo si ogledali tekme proti Celju, Kopru in Mariboru ter potem analizirali igro. Moje osebno mnenje je, da simpatiziram s klubi, ki imajo takšne navijače, delajo strokovno in z domačimi fanti skušajo igrati  med prvoligaši. Z vsemi štirimi tekmami so dokazali, da sodijo med prvoligaše. Želim jim veliko sreče in vidim, da so lahko blizu tega, kar si sami želijo. Publika je fenomenalna, kljub porazu so navijali za svoje in zaploskali tudi nam… Užitek je igrati pred takim občinstvom, vzdušje je res enkratno,” je na vprašanje o Krškemu in vzdušju odgovoril nekdanji napadalec Triglava, Kopra, Celja in Bonifike, v sezoni 2002/03 pa ga je pri Celju vodil tudi trener Marijan Pušnik.

Domači strateg Tomaž Petrovič je gostom najprej čestital za zmago in se zahvalil obiskovalcem. “Z igro ekipe sem zadovoljen, menim, da smo prikazali fantastičen prvi polčas in bili odlični, glede na to, kdo smo mi in kdo je Olimpija. Imeli smo cel kup priložnosti in polpriložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. V določenih delih tekem se je videlo pomanjkanje izkušenj. V času med obema goloma je bila Olimpija izrazito boljša, dosegli so dva zadetka in dokazali svojo kvaliteto. V zadnjem delu tekme smo se malce sprostili, na igrišču pokazali tudi določene dobre stvari, na koncu pa moram priznati, da je rezultat realen in je zmaga Ljubljančanov zaslužena,” je priznal krški trener.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…