Olimpija ima novega trenerja. Ljubljančane bo v novi sezoni vodil Marijan Pušnik, s katerim se je po nekaterih informacijah pogovarjalo že prejšnje vodstvo. Korošec je z Olimpijo sklenil dveletno pogodbo.


“V mislih imam kar nekaj imen za sestavo strokovnega vodstva, ki bi vključeval mlade, ambiciozne in učljive trenerje. S svežimi idejami, energijo in še posebej s pripravljenostjo na garaško delo, saj bo od zdaj naprej zavel nov veter. Ob sebi želim imeti ekipo ljudi, ki bo zmožna prenesti vsakodnevne pritiske. Brez tega žal ne bo šlo,” je pred dobrim tednom na predstavitveni novinarski konferenci dejal generalni direktor Ranko Stojić. Zmaji so neuspešno lovili Miloša Kostića, ki je ponudbo zeleno-belih zavrnil. Četrto ekipo minulega državnega prvenstva bo tako vodil izkušeni Pušnik, ki je bil v preteklosti tudi trener Maribora, v Sloveniji pa je vodil še Korotan, Dravograd, Celje in velenjski Rudar. Ob tem je deloval tudi v Iranu, nazadnje pa je dve leti deloval tudi na Japonskem, pri drugoligašu Avispi iz Fukuoke.

Pušnik bo svoje varovance prvič pozdravil že danes popoldne, ko bo moštvo opravilo uvodni trening priprav. Že sedaj je jasno, da bo nova ekipa precej spremenjena. Že pred dnevi sta se od Olimpije poslovila Stjepan Babić in Aleksandar Lazevski, na izhodnih vratih pa so se znašli tudi Hrvoje Spahija, Matija Škarabot, Blaž Božič, Kruno Ivančić, Aleksandar Rodić, Miran Burgić in zanimivo tudi Ezekiel Henty, ki je podobno kot Ivančić v Stožicah igral kot posojen nogometaš.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…