Nogometaši ljubljanske Olimpije, ki se nahajajo na krajših pripravah v Čatežu, so se včeraj s turškim Gençlerbirigijem razšli brez zadetkov, danes pa so zeleno-beli napolnili mrežo Brežičanov.


Novoustanovljena članska ekipa Brežic, ki bo pod vodstvom trenerja Antonija Brdika v prihodnji sezoni nastopala v četrtem rangu tekmovanja, v ligi MNZ Celje, se je v uvodnih minutah dobro upirali ljubljanskim nogometašem. Darko Karapetrović, strateg zmajev, je tokrat priložnost ponudil nogometašem, ki včeraj niso igrali ali pa so v igro vstopili s klopi. Upor domačinov je v 20. minuti strl Enis Đurković, šest minut zatem je po podaji s kota vodstvo povišal Aris Zarifović, do konca prvega dela igre pa so Ljubljančani zadeli še dvakrat. Najprej je na 3:0 po prodoru z 20 metrov zadel Filip Valenčič, izid polčasa pa je z diagonalnim strelom z velike razdalje postavil Boris Vidović. V drugem polčasa sta padla še dva zadetka, še drugič na tekmi se je v 67. minuti med strelce vpisal Đurković, ki je po prekršku nad Vidovićem izvedel strel z bele točke, končni izid srečanja pa je v 72. minuti postavil Luka Gajić, ki ga je Karapetrović v igro poslal v drugem polčasu.

BREŽICE 1919 0:6 OLIMPIJA LJUBLJANA
Đurković (20′, 67′ pen), Zarifović (24′), Valenčič (38′), Vidović (42′), Gajić (72′)
Olimpija: Šeliga, Vukčević, Zarifović, Mitrović, Bajrić, Božič, Jurčević, Čeh, Vidović, Valenčič, Đurković. Igral je še: Gajić. Trener: Darko Karapetrović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…