Vodstvo ljubljanske Olimpije je nekaj dni pred začetkom državnega prvenstva rešilo še vprašanje osrednjega branilca. Napovedi, da bo zeleno-beli dres v novi sezoni nosil tudi Dejan Kelhar, so se uresničile, saj je nekdanji reprezentančni branilec, v dresu z državnim grbom je odigral šest tekem, danes sklenil triletno pogodbo.


Kelhar se tako po desetletju znova vrača v prestolnico, saj je 31-letni branilec v dresu Olimpije igral že v pomladanskem delu sezone 2015/16, ko je za zmaje kot posojeni nogometaš Celja odigral 15 ligaških tekem. Prihod izkušenega branilca je pokomentiral tudi direktor Ranko Stojić in med drugim priznal, da so si Ljubljančani v svoji vrstah želeli Branka Iliča. “S predsednikom Milanom Mandarićem nadaljujeva začrtano pot glede prihodov mladih, obetavnih fantov iz slovenskega prostora kot tudi nekoliko starejših, izkušenejših slovenskih nogometašev, ki so lahko marsikomu vzor po svojem nogometnem znanju in obnašanju. Dejan Kelhar zagotovo sodi med najboljše slovenske nogometaše, ki so v zadnjem desetletju bolj ali manj uspešno nastopali v tujini. Po tem, ko smo za las izgubili bitko s kazahstansko Astano glede Branka Ilića, smo želeli v naše vrste pripeljati človeka, ki bo po svojem znanju in profesionalnosti podoben njemu,” je priznal Stojić, ki je po Aljažu Kreflu, Denisu Klinarju, Roku Kronavetru, Ricardu Alvesu in Martinu Mimounu danes predstavil še šestega novinca v članski zasedbi Olimpije.

“Ponavljam, dobili smo izjemnega profesionalca, ki se je v vsakem trenutku pripravljen podrediti kolektivu. Izjemno sem zadovoljen, da je pristal na podpis triletne pogodbe, s čemer smo znova pokazali, da so naši nameni glede gradnje nove in predvsem dolgoročno močne Olimpije iskreni. Z Dejanovim prihodom bodo največ pridobili ravno mlajši igralci, ki se bodo lahko od njega marsikaj naučili,” je za klubsko spletno stran še dejal Stojić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …