Ob prvem in drugem snubljenju ni prišlo do združitve, se je pa ta zgodila v tretjem poskusu. Branko Ilić si bo po letu 2005, ko je bil kot obetaven mladec del pokojne Olimpije, znova nadel zeleno-belo opravo.

Nekdanji reprezentančni branilec se v Olimpijo vrača po neposrečeni japonski epizodi, saj se po poškodbi ni uspel prebiti v ekipo Urawe Red Diamonds, ki jo vodi Mihajlo Petrović, nekdanji nogometaš in trener Ljubljančanov. Izkušeni branilec, ki bo jutri dopolnil 34 let, se po desetletnem popotovanju, ko je bil član Reala Betisa, Moskve, moskovske Lokomotive, Anorthosisa, Hapoela s Tel Aviva, Partizana, Astane in že omenjene Urawe, vrača v rodno mesto.

“Zelo sem vesel, da sem prisoten med vami. Kot je dejal že direktor Stojić, lahko rečemo, da po daljših pogovorih … kot pravimo, tretja sreča, dogovorili smo se za sodelovanje. Igranje za Olimpijo je odgovornost, ni mala stvar. Veliko igralcev bi rado bi bilo na mojem mestu, česar se dobro zavedam. Najbolj pomembno je, da se čimprej pridružim ekipi, v kateri je veliko mladih, a tudi kakovostnih igralcev. Naredil bom vse, da bom soigralcem pomagal na in ob igrišču ter da bomo prava ekipa, v kateri bo vladala dobra kemija,” je ob sklenitvi dveinpolletne pogodbe, ki jo je podpisal kar na novinarski konferenci uvodoma dejal izkušeni branilec.

Ilić, ki je v dresu z državnim grbom odigral kar 63 tekem, je po petih tujih okrepitvah prvi slovenski novinec Olimpije v zimskem prestopnem roku.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžale podpisale z obetavnima najstnikoma

Kot so sporočili iz domžalskega prvoligaša, so pred novo sezono poskrbeli za še dve kadrov…