Z zaključkom jesenskega dela sezone so črto potegnili tudi pri Sindikatu poklicnih igralcev nogometa Slovenije, ki tudi v letošnji sezoni izvaja ocenjevanje sodnikov in stanja igrišč. Spomladanski del bosta na vrhu razvrstitve dočakala Matej Jug in Celje.


Mednarodni FIFA sodnik iz Tolmina je z zadnjo tekmo, v 19. krogu je pravico delil na tekmi med Olimpijo in Krko, na vrhu lestvice prehitel mladega Radeta Obrenovića, ki je bil zadnjič na delu ravno tako v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko je opravljal naloge glavnega sodnika na tekmi med Celjem in Zavrčem. Podobno kot na ligaški lestvici ekip, so tudi med sodniki razlike zelo majhne, saj Obrenović za vodilnim Jugom zaostaja za vsega tri stotinke, blizu pa sta tudi Damir Skomina in Alen Borošak, ki je sicer sodil zgolj eno tekmo. V jesenskem delu sezone so nogometaši ocenjevali 17 sodnikov, med katerimi so daleč najslabše ocenili Mirana Bukovca, ki so mu po štirih tekmah namenili povprečno oceno 2,62. Podrobno lestvico si lahko ogledate tukaj.

Med zelenicami je vodstvo zadržalo igrišče celjskega prvoligaša, ki se je na vrhu razvrstitve nahajalo že po polovici državnega prvenstva. Na vodilnih mestih pravzaprav ni bilo nobenih sprememb. Celjani so še izboljšali svoje povprečje in z oceno 4,30 zadržali prvo mesto, na drugem in tretjem mestu pa sledita Nova Gorica (4,11) in Maribor (4,00). Sprememb ni bilo niti na dnu lestvice, kjer zadnje mesto v svojih rokah držijo Zavrčani, saj je igrišče ptujskega Mestnega stadiona ocenjeno zgolj z 1,88, kar je daleč najslabše med deseterico klubov, saj se novomeški Portoval, ki je drugi najslabše ocenjen, “ponaša” z oceno 2,80. Celotna lestvica je na ogled tukaj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani končali evropsko pot

Nogometaši Maribora so svojo evropsko pot končali v drugem krogu kvalifikacij za konferenč…