Začetek nove sezone državnega prvenstva je tik pred vrati. S petkovim obračunom jo bodo otvorili nogometaši Maribora in Zavrča, za zdaj pa se največ vprašanj o kadru, ki bo krenil v sezono, poraja pri novogoriškem prvoligašu.


Goričani v soboto zvečer gostujejo v ljubljanskih Stožicah, pri prenovljeni Olimpiji, a za zdaj še vedno ni jasno, na koga vse bo lahko v premiernem dejanju sezone trener Miran Srebrnič sploh računal. Vodstvo kluba za zdaj pri NZS ni registriralo še nobenega novinca, a je več ali manj že jasno, da se bosta v staro gnezdo vrnila Uroš Celcer in Miha Gregorič, ki sta generalko z banjaluškim Borcem odigrala v začetni enajsterici. Goriški dres naj bi si po informacijah iz goriškega konca po devetih letih znova nadel tudi izkušeni Miran Burgić. 30-letni Zagorjan se je po igranju na Švedskem, v Avstriji, Izraelu in na Cipru v Slovenijo vrnil pred začetkom lanske sezone, a pri Olimpiji ni navdušil, v 21 nastopih, ob sicer dokaj skromni minutaži, je v dresu zmajev dosegel vsega zadetek. Zato pa je pred leti precej boljši vtis pustil v Gorici, kjer je 76 nastopih dosegel 30 zadetkov, kar 24 v sezoni 2005/06, ko je bil tudi najboljši strelec državnega prvenstva.

Ni pa Burgić edini stari znanec, ki bi se lahko pred sezono vrnil v četo trenerja Mirana Srebrniča. Slednji išče predvsem rešitve za zvezno vrsto, ki je po odhodu Amedeje Vetriha ostala brez ideologa igre. To vlogo bi lahko prevzel Nejc Praprotnik, ki je po dveh letih igranja na Škotskem prost nogometaš. Danes 22-letni vezista je še kot najstnika od Gorice odkupila Atalanta, ga kasneje posodila matičnemu klubu, v dresu katerega je v sezoni 2012/13 odigral 23 tekem in dosegel tudi tri zadetke.

Ob tem se še vedno čaka tudi na usodo Matije Široka, Luke Majcna in tudi Marshala Johnsona, ki ga želi vodstvo zadržati v goriških vrstah. Matija Škarabot, ki so ga ravno tako povezovali z vrnitvijo v matični klub, pa se zadnjih nekaj dni dokazuje na preizkušnji pri belgijskem prvoligašu Sint Truidenu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…