Goričani so torkov zgodnji večer izkoristili za pripravljalno srečanje. V Mirnu se je četa trenerja Mirana Srebrniča pomerila z domačo Adrio, ki se pod vodstvom stratega Borivoja Lučića, sicer tudi nekdanjega trenerja Gorice, pripravlja na novo sezono v 3. SNL zahod.


Novogoričani so sicer nastopili v močno pomlajeni zasedbi, saj so bili zgolj trije igralci rojeni pred letom 1994. Med omenjeno trojico, ki sta jo sestavljala še Miha Gregorič in Januš Štrukelj, je bil tudi Marko Nunić, ki bo, kot smo že poročali, po razhodu z Zavrčem nogometno pot nadaljeval v dresu Gorice. Kot pravijo goriški viri, je nekdanji mladinec Olimpije z Gorico sklenil dveletno pogodbo, že ob debiju v goriškem dresu pa se je veselil tudi zadetka. Gorica je sicer povedla že v tretji minuti, ko je prosti strel z roba kazenskega prostora izvedel Amarachi Osuji in tudi s pomočjo enega od domačih branilcev prevaral mirenskega vratarja Bizjaka. Mreži sta nato mirovali vse do zaključnih minut, ko se je v 77. minuti prvega zadetka v goriškem dresu veselil Marko Nunić, ki je izkoristil podajo Jana Humarja in zadel z enajstih metrov. Sicer so ob koncu tekme zadeli tudi domači, a sodnik zaradi domnevnega prepovedanega položaja zadetka izkušenega Filippa Zovatta ni priznal.

Ob Nuniću in Matiji Bobnu, novincih v Srebrničevi zasedbi, je sicer zaigral tudi Miha Gregorič, za katerega naj bi bilo danes znano, če ostaja v Gorici, ob plejadi mladincev pa sta z nesojenimi soigralci zaigrala tudi Slavec in Kanalec, ki bosta kot posojena nogometaša Gorice v 2. SNL pomagala Tolminu.

ADRIA MIREN 0:2 GORICA
4Osuji (3′), Nunić (71′)
Gorica: Štrukelj, Hlede, Boben, Gregorič, Slavec, Žižek, Kotnik, Humar, Osuji, Nagode, Nunič. Zaigrali so še: Drašček, Kenda in Kanalec. Trener: Miran Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Kopru začeli s prvimi treningi pod vodstvom novega trenerja

Nogometaši Kopra so imeli izmed vseh slovenskih prvoligašev najkrajši poletni premor. Po s…