Pogled na vrh lestvice je po drugem krogu državnega prvenstva več kot zgolj presenetljiv. Na vrhu se nahajajo Krčani, ki so kot edini v dveh krogih osvojili celoten izkupiček, na visokem tretjem mestu pa se s štirimi točkami nahajajo Novomeščani. Kaj lahko pa bi se Dolenjci po včerajšnjem gostovanju v Celju zavihteli na vrh lestvice.


Grofje so se, potem ko je Krka z uspešno izvedeno enajstmetrovko Nane Welbecka povedla v 87. minuti, drugega zaporednega poraza rešili v zadnji sekundi obračuna, ko je Ivan Firer mojstrsko izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov in Celju priigral točko. “Današnji spanec ni bil ravno prijeten, saj je celotno noč v mislih ostal nesrečno prejeti zadetek. Ostaja grenak priokus, da bi lahko po dveh gostovanjih imeli šest točk. Toda, če bi nas pred pričetkom prvenstva vprašali po željah, mislim, da bi vsi po dveh odigranih krogih takoj podpisali te štiri točke,” je po prespani noči dejal novomeški kapetan Danijel Dežmar, podobno mnenje pa je kmalu po tekmi delil tudi trener Andrej Kastrevec: “Nisem zadovoljen, ker smo zadetek prejeli v zadnji sekundi. Glede na potek srečanja pa moramo biti vseeno zadovoljni, Celje se je predstavilo kot dobra ekipa. Imeli smo svoje priložnosti, pred koncem srečanja zadeli iz enajstmetrovke, nato pa v zaključku iz edine prave priložnosti prejeli zadetek. Na koncu je ob neodločenem izidu ostal grenak priokus.”

“Zaključne minute smo dobro odigrali. Držali smo žogo, odigrali akcije, tudi prenos žoge je bil hiter. Zgodila se nam je napaka, ki so jo Celjani zgrabili z obema rokama in na koncu, moram priznati, zasluženo osvojili točko,” je še dejal novomeški strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…