Velenjski Rudar je Gorici, Krškem, in Olimpiji še četrti prvoligaš v nekaj zadnjih tednih, ki je dobil novega predsednika. Dejana Radovanovića je na čelu kluba zamenjal Mitja Kamenik, ki je ravno tako zaposlen v Premogovniku Velenje.


“V tem trenutku ne bomo nakupovali, osredotočili se bomo na naše mladince in na igralce, ki jim je potekla pogodba. Danes je ekipa opravila prvi trening, v ponedeljek pa se bodo zbrali vsi igralci. V roku štirinajstih dneh bomo podpisali pogodbe s tistimi, ki se bodo dokazali in bodo homogeni ekipi dali svoj prispevek,” je po izvolitvi uvodoma dejal novi predsednik kluba, ki pa ga že v prvih dneh delovanja čaka zahtevna naloga. Ivan Firer, Matjaž Rozman in Aljaž Krefl so vrste knapov že zapustili, Damjan Trifković se dokazuje pri bolgarskem podprvaku Beroi, pogodba pa je potekla še kopici igralcev, ki so bili v minulih sezonah nosilci velenjske igre: “Ne glede na dejstvo, da imajo nekateri igralci ponudbe drugih klubov, upam, da bodo podpisali z nami, saj verjamem, da se bo tudi za nas našla svetla luč na koncu predora in bomo Rudar spravili na prave tire. Upravni odbor bazira na mladih posameznikih, starih med 33 in 43 let, ter ljudeh, ki so ambiciozni, imajo svoje cilje in so na svojih položajih tudi vplivni. Pogovore sem imel z vsakim posebej, tako da verjamem, da bomo našli pravo pot in rešili Rudar.”

Ne le igralski kader, še vedno ostaja odprto tudi vprašanje o trenerju, saj je Jerneju Javorniku in Spasoju Bulajiću ravno tako potekla pogodba. Bulajić, za katerega še ni znano, če bo tudi v novi sezoni pomočnik trenerja, bo v prihodnje prevzel vlogo športnega direktorja, Kamenik pa verjame, da bo Javornik nadaljeval delo na klopi članskega moštva: “Z Jernej Javornikom smo v pogovorih in mislim, da se bomo dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Sam sem pripaden šaleški dolini in želim si čimveč domačih igralcev in strokovnega kadra.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…