Vodstva prvoligaških klubov pred uvodnim dejanjem novega državnega prvenstva pospešeno sestavljajo kadrovske zasedbe. Danes so nove moči registrirali tudi Kidričani, Krčani in Velenjčani.


Aluminiju, ki se je pred dnevi že okrepil s peterico nogometašev, se je pridružil tudi Žan Florjanc. Nekdanji mladinec Maribora se je v minulih tednih dokazoval na nekaj preizkušnjah, zadovoljil pa pričakovanja Kidričanov, pri katerih bo vsaj še eno sezono kot posojeni nogometaš Dravinje igral tudi Denis Vezjak. 18-letni Florjanc je bil zadnja štiri leta član mladinskih selekcij Maribora, pred tem pa je Zasavčan igral za trboveljski Rudar.

Po osmerici včeraj registriranih nogometašev so novega člana potrdili tudi Krčani. Tomaž Petrovič bo lahko pri sestavi zadnje obrambne linije računal tudi na hrvaškega branilca Marka Dušaka, ki je pred dnevi že zadel v dresu novega kluba. 27-letni nogometaš, ki v višino meri kar 191 centimetrov, je nazadnje igral za tretjeligaški Vinogradar, v preteklosti pa se je že preizkušal na Češkem, v Avstriji in Črni gori.

Novinca v svojih vrstah so pozdravili tudi Velenjčani. Za mesto v konici napada bo konkuriral tudi 23-letni Dominik Glavina. Gre za mlajšega brata Denisa Glavine, bivšega člana Zavrča, ki je bil nazadnje član zaprešićkega Interja, dokazoval pa se je tudi v dresu Beitarja iz Jeruzalema, za katerega je v 20 tekmah dosegel tri zadetke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec remi v Domžalah

Osmi krog Prve lige Telekom Slovenije so zaključili nogometaši Domžal in Mure. Dvoboj se j…