Ljubljančani so kot prvi izmed desetih prvoligašev pričeli s pripravami na novo sezono. V zmajevem gnezdu je premor prinesel precej sprememb, vse od novega vodstva in trenerja, kot verjetno že veste, je strateško palico prevzel Marijan Pušnik, nova uprava pa je odslovila tudi lepo število nogometašev.


Na uvodnem treningu, Ljubljančani so v sredo vadili v Radomljah, je bilo tako opaziti precej golobradih mladcev, ob Marku Vukčeviću, ki je bil po koncu sezone prvič vpoklican v člansko reprezentanco Črne gore, pa so si nekaj prostih dni prislužili še mladi reprezentanti, Andraž Šporar, Kenan Bajrić in Nik Kapun. “Prvi vtisi o novem strokovnem vodstvu in generalnemu direktorju so pozitivni. Čuti se neka nova energija. Na uvodni sestanek smo prišli motivirani in željni dokazovanja, saj nas čaka peklensko poletje. Najprej kakovostne priprave, nato pa že začetek nove tekmovalne sezone v državnem prvenstvu, kjer bomo skušali popraviti bled vtis iz lanske sezone. Osebno se že veselim dela z novim trenerjem in pa izzivov, ki nam bodo stali naproti v novem tekmovalnem obdobju. Prostora za povprečnost ne sme biti in ga tudi ne bo,” je za klubsko spletno stran dejal zadnji izmed zgoraj omenjene trojice. Obetavni vezist je v minuli sezoni ob izkušenem Darijanu Matiću odigral 28 ligaških preizkušenj, verjetno pa bi jih še več, če mu ne bi jeseni zagodla poškodba. Še večji napredek je v končani sezoni pokazal Kenan Bajrić, čeprav je moral branilec, ki se najbolje znajde v osrčju obrambe, več ali manj celotno sezono krpati luknjo na levi strani obrambne vrste. “Želim si ponovitve lanske sezone v smislu, da si pridobim zaupanje novega trenerja Marijana Pušnika in posledično zadržim mesto v začetni enajsterici. Zavedam se, da me čaka naporno delo in ogromno odrekanja, a brez tega preprosto ne bo šlo. Zaenkrat se vse zdi v najlepšem redu in upam, da bomo s stopnjevanjem ritma dela v novo sezono vstopili odlično pripravljeni,” je dejal 20-letni branilec.

Mladi up zmajev upa, da bo priložnost dobival tudi pod vodstvom trenerja Marijana Pušnika: “Verjamem, da ne bom imel nikakršnih težav pri prilagajanju na nov način dela. Za g. Pušnika je značilno, da veliko časa posveča analizi dogodkov na in ob zelenici, kar je danes praktično nuja. Zdrava konkurenca na vsakem igralnem položaju je več kot dobrodošla za igralčev napredek. Trudil se bom napredovati z vsakim treningom in tekmo, zadnjo besedo pa bo tako ali drugače imel naš glavni trener.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…