Nogometaši, ki so člani slovenskih prvoligašev, počasi zaključujejo z zimskim dopustom, saj bo večina klubov s pripravami na spomladanski del sezone pričela že v prihajajočem tednu, med njimi bo tudi ljubljanska Olimpija.


Trener ljubljanskega prvoligaša Darko Karapetrović bo svoje varovance prvič pozdravil v četrtek, ko bodo zeleno-beli pričeli s skupno vadbo. V taboru zeleno-belih so pred dnevi, ko je Stožice zapustil Filip Valenčič, napovedali še nekaj odhodov, medtem ko bo Nemanja Mitrović tudi spomladi pomemben adut obrambne vrste zmajev, ki je na 19 tekmah dovolila 16 zadetkov, kar Ljubljančane uvršča na tretje mesto najboljše obrambe lige. Na ligaški razpredelnici je Olimpija mesto nižje, a bi lahko bil položaj povsem drugačen, če si predvsem v zaključku jeseni ne bi privoščili dveh nepotrebnih spodrsljajev s Krko in Koprom, česar se zaveda tudi 22-letni branilec, ki kljub mladosti kaže dobre predstave: “Do zadnjih dveh tekem s Krko in Luko Koper smo bili na dobri poti, da upravičimo lastna visoka pričakovanja, saj imamo po mojem mnenju konkurenčno ekipo za boj za sam vrh. Splet nesrečnih in nenadejanih okoliščin je botroval predvsem zadnjemu porazu v Kopru, kjer smo nastopili brez polovice moštva. A tako pač je v športu, v spomladanskem delu bo še dovolj točk na razpolago in prepričan sem, da Olimpija še zdaleč ni rekla zadnje besede.”

Foto: Rok Zore
Foto: Rok Zore

Eden najobetavnejših branilcev Prve lige Telekom Slovenije, ki se je v Stožice preselil iz italijanske Bologne, pred tem pa je bil član mladinskih selekcij milanskega Interja, je v jesenskem delu sezone izpustil le eno tekmo. “Vedno je lahko bolje, a če potegnem črto skozi celotno jesen, sem lahko kar zadovoljen s svojimi predstavami. Bilo je, jasno, tudi nekaj napak, vendar sva se v tandemu z Antoniem Delameo Mlinarjem odlično ujela. Do njegovih ponovnih težav s kolenom sva storila malo napak, kasneje jih je bilo nekaj več. To pa je posledica številnih menjav v moštvu zaradi že prej omenjenih poškodb in kazni zaradi kartonov. Ampak ponavljam, lahko sem zadovoljen s prikazanimi igrami, ki pa bodo v nadaljevanju sezone morale biti še boljše in predvsem prepričljivejše,” je v pogovoru za klubsko spletno stran o svojih jesenskih predstavah dejal Mitrović.

Z dvema porazoma ob koncu jesenskega dela sezone so si Ljubljančani nabrali nekaj zaostanka za vodilno trojico, a je le-ta še povsem ulovljiv, zato v taboru Olimpije vlada optimizem, nič drugačno ni niti mnenje mladega reprezentanta Slovenije: “Že samo dejstvo, da bomo dobršen del priprav opravili na turških tleh, dovolj zgovorno priča o visokih ambicijah vodstva kluba, kot tudi njegovega športnega dela, da se v spomladanskem delu prvenstva vključimo v zelo resen boj za najvišja mesta. Menim, da se mora Olimpija vselej boriti za sam vrh. Čaka nas tudi nekaj zanimivih in obenem močnih prijateljskih tekem z graškim Sturmom in beograjsko Crveno Zvezdo. Vse skupaj bo odlična popotnica pred prvo tekmo v spomladanskem delu, ko v Stožicah gostimo evropski Maribor. Z zmago želimo začeti lepo popotovanje proti želenemu cilju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v Trondheim po dober rezultat

Slovensko-skandinavske obračune bodo v letošnjem evropskem poletju nadaljevali nogometaši …