V završkem taboru imajo v letošnji sezoni z vratarji precej težav. Potem ko se je kmalu po sklenitvi pogodbe huje poškodoval Saša Dreven, so bili Haložani pred desetimi dnevi v obračunu z Rudarjem med polčasom prisiljeni še v zamenjavo Dominika Picaka, ki tekme ni bil zmožen nadaljevati zaradi poškodbe aduktorja.


Na zadnjih dveh tekmah s Krko in Gorico, ki so ju Zavrčani izgubili, je priložnost za dokazovanje dobil Matija Kovačić, ki je v minuli sezoni kot posojeni nogometaš branil v četrtem rangu slovenskega nogometa. Vodstvo kluba 21-letnemu vratarju očitno še ne zaupa povsem, saj so se za sodelovanje dogovorili z novim vratarjem, ki bo po Zlatanu Muslimoviću ena zanimivejših novincev. Završko mrežo bo namreč v nadaljevanju sezone branil Pavol Bajza, ki je s klubom sklenil enoinpolletno pogodbo. 23-letni Slovak je bil do nedavnega član italijanske Parme, za katero je v Serie A zbral tudi štiri nastope, v prvi polovici pretekle sezone pa je bil posojen drugoligaškemu Crotoneju, nekdanji mladi reprezentant Slovaške je v Serie B odigral sedem tekem.

Ob tem pa velja omeniti še novico, da je po Marku Nuniću in Mateu Muženjaku moštvo zapustil še tretji poletni novinec. Podobno kot omenjeni dvojec, se tudi Filip Škvorc v završkem dresu ni naigral, v uvodni tekmi sezone je v Ljudskem vrtu odigral štirinajst minut srečanja. Nekdanji mladinec Dinama bo kariero verjetno nadaljeval v hrvaški Gorici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…