Domžalčani v prvem sobotnem obračunu četrtega kroga Prve lige Telekom Slovenije pričakujejo obisk iz Velenja. Knapi v Domžale prihajajo lačni točk, saj zasedba trenerja Jerneja Javornika v uvodnih treh krogih ni uspela osvojiti niti ene in se z ničlo nahaja na dnu lestvice. V nasprotju z Velenjčani so jih Domžalčani doslej zbrali šest, s čimer trenutno zasedajo četrto mesto.


Velenjske nevarnosti se zaveda tudi domači strateg Luka Elsner, ki poudarja, da bo tekma nevarna iz dveh vidikov. “Tekma je nevarna iz dveh vidikov. Za njih je to dvoboj za biti ali ne biti. Ko je moštvo v težki situaciji in nujno potrebuje točke, je za nasprotnika izredno nevarno. Po drugi strani pa moramo mi ohraniti val energije, ki smo ga ustvarili v Stožicah. Ne smemo misliti, da je s temi tremi tekmami cikel zaključen. Vse prej kot to. Že v prvem govoru po tekmi, na ponedeljkovem treningu, smo igralcem jasno povedali, da prostora za ležernost ni. Smo šele na začetku prvenstva in s tema dvema zmagama nismo naredili še nič. Sobotna tekma je izrednega pomena,” pravi Elsner, s katerim se strinja tudi vratar Nejc Vidmar, ki je proti Olimpiji prvič v novi sezoni državnega prvenstva zaklenil svojo mrežo: “Trije porazi Rudarja za nas ne pomenijo prav nič dobrega. Velenjčani bodo zagotovo garali za pozitiven izid in čaka nas še težje delo kot sicer. Potrebno bo najti dodatne atome moči in na igrišču pokazati vso svojo kvaliteto. Le na ta način bomo lahko strli odpor vedno dobrih in neugodnih Velenjčanov,” pravi Vidmar, ki v teh dneh pričakuje rojstvo druge hčerke. Domžalska družina se je sicer povečala pred nekaj urami, saj je očetovski krst doživel branilec Darko Zec.

Tekma bo imela tudi dobrodelno noto, saj bodo Domžalčani zbirali prostovoljne prispevke za nov kombi Nina Rakoviča, o čemer smo poročali že pred dnevi. Akcijo pozdravlja tudi domžalski čuvaj mreže: “Dobrodelnim akcijam se igralci pridružimo z največjim veseljem. Delujemo v športu, ki je na očeh javnosti in prav je, da izkoristimo možnost in opozorimo na težave drugih. Ljudje si moramo med seboj pomagati, zato se z veseljem odzovem na takšne pobude. V Nogometnem klubu Domžale smo zelo naklonjeni dobrodelnosti in prepričan sem, da bomo tudi v letošnji sezoni pomagali številnim pomoči potrebnim.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…