Zadnje ure do današnjega večernega spopada z beograjskim Čukaričkim odštevajo tudi v taboru Domžal. Četa trenerja Luke Elsnerja je po včerajšnjem dopoldanskem treningu odšla v karanteno, s čimer skušajo Domžalčani le še izboljšati položaj pred prvo evropsko oviro. Čukarički v Slovenijo prihaja s statusom najbolje postavljenega nenosilca.


“Na igrišču se bo hitro videlo, kakšna so razmerja moči. Na obračun se pripravljamo zelo zavzeto. Igralci smo trenutno v fazi pridobivanja informacij o nasprotniku in prepričan sem, da ga bomo do tekme do potankosti spoznali in izpilili našo taktiko. Če odigramo tako kot znamo, se nimamo česar bati. Gledati moramo nase in verjamem, da lahko napredujemo, kar je naš prvotni cilj. Temu primerno bomo tudi krenili na igrišče,” je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril čuvaj domžalske mreže Nejc Vidmar, ki bo zaradi odsotnosti soimenjaka Skubica svoje soigralce na zelenico domžalskega Športnega parka povedel s kapetanskim trakom na roki. V zmožnosti in sposobnosti svojih varovancev je prepričan tudi trener Luka Elsner, ki pa obenem opozarja, da moštvo ne želi podleči sindromu manjvrednosti: “Pred nami je vsekakor zahtevna naloga, nočemo pa podleči sindromu, ki ga imamo Slovenci in to je, da se počutimo manjvredne oziroma se ne cenimo. Zaradi tega bomo na igrišče krenili odločno in zastopali naše barve tako kot zmoremo in znamo. V kolikor bo sreča vsaj malce na naši strani, se lahko, ob kvaliteti, ki jo imamo, in stabilnosti, ki smo jo ohranili iz minule sezone, uresničijo tudi najboljše napovedi. Že na prvi tekmi si želimo pripraviti ugodno izhodišče, saj nam v Beogradu nikakor ne bo lahko.”

Domžale so doslej v Evropi odigrale dvaindvajset tekem, Elsner je sodeloval na sedemnajstih. Čeprav se evropska zmaga rumeno-modrim izmika že nekaj časa, leta 2008 so ugnali luksemburški Dudelange, nato pa doživeli šest zaporednih porazov z zagrebškim Dinamom, RNK Splitom in Astro Giurgiu, Elsner opozarja, da so njegovi nogometaši zgodovino odmislili: “Na evropskih tekmah je pomembno zmagovati, saj so se fantje celotno minulo sezono trdo borili, da lahko igrajo tako pomembne tekme. Evropske zmage veliko pomenijo za klub, za igralce in na koncu tudi za slovenski nogomet. Pred nami je balkanski derbi, zato je v igri tudi ponos, ki ga je potrebno v pripravi na tekmo upoštevati. Veliko je razlogov, zakaj bi morali biti v tem dvoboju visoko motivirani in iskati zmago, ki nam beži že kar nekaj časa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…