Domžale so prvič po tretjem krogu sestopile z vrha ligaške razpredelnice. Potem ko so prvo mesto zasedle z zmago nad Zavrčani, so prav Haložani včeraj Mariboru omogočili, da se je prvič v letošnji sezoni zavihtel na vrh razpredelnice. Moštvo trenerja Luke Elsnerja je spomladi osvojilo zgolj eno točko, kar je, kot priznavajo tudi sami, manj od pričakovanj.


“Zavedali smo se, da je bila to zelo pomembna tekma in fantje smo po porazu zelo razočarani. V prvih 15. minutah smo imeli precej izrazitih priložnosti, vendar na žalost nismo zadeli. Na drugi strani smo prejeli zelo nesrečen gol, toda do konca tekme je bilo še 75 minut, več kot dovolj za preobrat. Težko si karkoli očitamo, saj je bila želja velika in tudi borili smo se. Kljub temu bi morali za tri točke narediti več, še posebej v drugem polčasu. Znova smo imeli posest, vendar nismo bili konkretni v napadu. Ustvarili smo si vsega dve obetavni situaciji, to pa je bilo tudi vse,” je za spletno stran domžalskega kluba priznal Nejc Skubic. Kapetan rumeno-modrih tako kot trener Luka Elsner izgovorov za poraz ni želel iskati v izredno slabo pripravljenem igrišču, je pa nekdanji nogometaš Interblocka zato priznal, da je točka v uvodnih dveh spomladanskih preizkušnjah manj do pričakovanj: “To je zagotovo manj od naših želja in ciljev. Med pripravami smo delali zelo dobro in morda bi si zaslužili tudi nekaj sreče, ki nam je v teh dveh tekmah popolnoma obrnila hrbet. V obrambi smo še vedno čvrsti, agresivni in disciplinirani, v napadu pa nam še ne steče. Krivda je seveda na celotni ekipi in le na njenem napadalnem delu. Izkupiček je manjši od pričakovanega, ampak v prihodnost moramo gledati pozitivno. Do konca je še 14 tekem, v igri je še 42 točk, tako da ni še nič izgubljenega. Kljub temu se moramo s fanti zavedati, da smo kredit porabili in da bomo morali začeti zmagovati, če želimo držati stik z vrhom lestvice.”

Domžalčane že v soboto čaka nova preizkušnja. Prvič spomladi bodo zaigrali na domačem igrišču, v goste prihaja Krka, Skubic in soigralci bodo seveda ciljali na vse tri točke: “Pozabiti moramo na Zavrč, saj je v soboto nova tekma in hkrati nova priložnost za tri točke. Naredili bomo vse, da zmaga ostane doma. Na igrišču bomo pustili srce in ob kančku sreče sem prepričan, da bomo osvojili vse tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman: Ta tekma pomeni lepo popotnico za četrtek

Mariborčani so nedeljski dvoboj proti Domžalam opravili z odliko in po dveh krogih ostajaj…