Slovenski prvoligaši do začetka spomladanskega dela sezone odštevajo še zadnje dneve tekmovalnega odmora. Zadnjih nekaj tednov je bilo za večino nogometašev morda najbolj napornih v letu, saj je bilo potrebno pridobiti ustrezno fizično podlago za naporno nadaljevanje sezone. Nič drugače ni bilo niti v domžalskem taboru, kjer se bodo za uvod pomerili z velenjskim Rudarjem. Kapetan vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije že komaj čaka na začetek tekmovalnih obveznosti.


“V ta teden gremo polni elana in motivacije, saj je bil minuli teden za vse zelo zahteven. Pet tednov smo se pripravljali na prvenstvo, potem pa ga je vodstvo tekmovanja prestavilo. Prepričan sem, da bo v tem tednu motivacija na najvišji ravni, saj se v soboto začenja boj na življenje in smrt. Vsi si želimo dobrega rezultata in naredili bomo vse, da nam to tudi uspe,” je za spletno stran kluba nekaj dni pred nadaljevanjem državnega prvenstva dejal 25-letni bočni branilec. Kapetan rumeno-modrih je bil jeseni izredno pomemben člen ekipe, saj je izpustil zgolj dve ligaški tekmi Domžal, obakrat zaradi prepovedi igranja. Nekdanji član Interblocka in romunskega Otelula Galatija priznava, da moštvo še ni v najboljši formi, še posebej v fazi napadi, medtem ko je bila trdna obramba zaščitni znak Domžalčanov tudi med pripravljalnim obdobjem: “Najbolj pomembno je, da smo zmagali, saj smo si dodatno okrepili samozavest. Forma še ni na najvišji ravni, vendar je bila tekma proti Krškemu specifična, saj smo imeli ogromno časa žogo v svoji posesti. V obrambi smo še vedno čvrsti, smo pa premalo nevarni, ko imamo žogo v svojih nogah. V zaključkih akcij smo tudi premalo učinkoviti. Prepričan sem, da bomo pravi, ko bo šlo za točke in da bomo izkoristili večino priložnosti, ki se nam bodo ponudile. To bomo morali narediti, če želimo ohraniti trenutni položaj na lestvici. Priprave so končane in fantje moramo preklopiti v glavah, kar bomo tudi storili, saj smo miselno dozoreli.”

Moštvo je pozimi doživelo kar nekaj sprememb. Vodstvo kluba je Joshuo Parkerja, Erika Janžo, Sasho Aneffa in poškodovanega Dejana Milića nadomestilo z osmimi novinci. Juninho, Mate Eterović, Matic Črnic, Dejan Trajkovski, Jorrin John, Andrei Blejdea, Yann Mvita Nkelu in Antonin Trilles so se dobro vklopili v moštvo, zaradi česar Skubic poudarja, da neuigranost ne more biti izgovor: “Neuigranost ne more biti naš izgovor. Na voljo smo imeli pet tednov, hkrati pa so se vsi novinci odlično vklopili v ekipo. Vsi so super fantje in na tem področju nismo imeli nobenih težav. Tudi sami so rekli, da smo jih zelo lepo sprejeli, tako da tukaj ne gre iskati naših pomanjkljivosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Škandal odnesel zvezdnika Olimpije

Po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi se trojica nogometašev Olimpije zapl…