Dneve do prvega obračuna nove sezone odštevajo tudi v Domžalah. Četa trenerja Luke Elsnerja se bo v prvem predkrogu Evropske lige pomerila z beograjskim Čukaričkim, aktualnim pokalnim prvakom Srbije. Čeprav Domžalčani z žrebom niso bili najbolj zadovoljni, se na to niso kaj prida ozirali, saj so energijo raje usmerili v priprave na novo sezono.


“Sedaj je pred nami tekma sezone. Zavedamo se, da nam je žreb namenil zelo kakovostnega nasprotnika, ki pa se ga nikakor ne bojimo. V tekmo gremo maksimalno, saj nam lahko evropski obračuni tudi iz individualnega vidika veliko prinesejo. Seveda pa je vedno v ospredju ekipa in če bomo pravi, lahko preskočimo Čukarički,” je po zadnji pripravljalni tekmi, močno premešana domžalska zasedba je v Brežicah s 3:0 premagala mlado ekipo ukrajinskega Karpatyja, dejal Nejc Skubic. Domžalski kapetan v četrtek ne bo smel pomagati svojim soigralcem, saj mora odslužiti kazen zaradi izključitve izpred dveh let, ko je v obračunu z romunsko Astro prejel rdeč karton: “Takrat smo se pomerili s še težjim nasprotnikom kot nas čaka letos. V Bukarešti sem dobil rdeči karton v zadnji minuti in če povem po resnici, se sploh ne spomnim zakaj. Seveda sedaj močno obžalujem, da sem ga dobil in da na prvi tekmi ne bom mogel pomagati ekipi. Najbolj žal je zagotovo meni, ampak tega se sedaj ne da spremeniti. Vem, da imamo v ekipi tudi na mojem položaju dobre rešitve. Kdorkoli bo nastopil namesto mene, bo dal vse od sebe in me v celoti nadomestil.”

Čeprav četa trenerja Luke Elsnerja v pripravljalnih tekmah ni ravno blestela, Skubic ostaja optimist in verjame, da se bo s soigralci prebil v drugi krog kvalifikacij: “Težko je na podlagi prijateljskih tekem ocenjevati našo formo. V lanskih poletnih pripravah smo imeli pet prijateljskih tekem in vse smo izgubili. Tudi letos rezultati niso ravno dobri. Smo skupina igralcev, ki je vedno prava, ko gre zares. To smo že večkrat pokazali in jaz verjamem v našo ekipo. V tekmi sezone proti Čukaričkemu bomo pokazali, da smo iz pravega testa. V Domžalah moramo iztržiti dober rezultat in ga potem na povratni tekmi le še potrditi ter se uvrstiti v naslednji krog, kar je naš cilj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…