Podobno kot Celjani, bodo tudi Domžalčani na povratni tekmi kvalifikacij za Evropsko ligo lovili zaostanek. Četa trenerja Luke Elsnerja bo skušala v Beogradu izničiti prednost Čukaričkega, ki je v Domžalah do zmage prišel ob koncu prvega polčasa, po strelu z bele točke.


Za razliko od celjske zasedbe, ki se je na Poljsko podala z avtobusom, so Domžalčani v srbsko prestolnico odpotovali z brniškega letališča in se po dopoldanskem pristanku v Beogradu nastanili v Stari Pazovi, v vadbenem središču srbske nogometne zveze. Po popoldanskem počitku bodo Nejc Vidmar, z ubranjeno enajstmetrovko junak prvega obračuna, Benjamin Morel in soigralci zelenico stadiona Čukarički preizkusili ob 20. uri. Na jutrišnji obračun, pričel se bo ob 20:30, že komaj čaka tudi kapetan Nejc Skubic. “Fantje že komaj čakamo, da se tekma začne. Na prvem obračunu smo zapravili lepo priložnost, saj smo imeli v drugem polčasu številne priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Drugi polčas nam daje navdih za drugo tekmo, v katero gremo z optimizmom. Prepričan sem, da lahko obrnemo rezultat,” je za klubsko spletno stran dejal bočni branilec Domžal, ki je bil zaradi prepovedi igranja prisiljen izpustiti četrtkov dvoboj. Jutri bo lahko Luka Elsner računal tudi nanj, domžalski strateg pa medtem opozarja, da jih nasprotnik zagotovo ne bo podcenjeval: “Glede na to, da smo se v Domžalah dodobra spoznali, sem prepričan, da podcenjevanja z njihove strani ne bo. Zagotovo nas ne bodo pričakali lahkotno in podlegli miselnosti, da so že v drugem krogu. Gre za klub, ki raste in je ambiciozen, a se nima za velikana. Ne gre pričakovati, da bi šli ležerno v tekmo, zato na tem področju ne gre iskati naše prednosti.”

Obenem pa Elsner, ki je del krivde za poraz na prvi tekmi prevzel tudi na svoja pleča, napoveduje, da tekme v Beogradu, kjer bodo imeli gostje tudi spodbudo avtobusa navijačev, ne bo pričela ista enajsterica kot v Domžalah: “Tisti, ki so v drugem polčasu dokazali, da nam lahko pomagajo in so spremenili tok tekme, so seveda bližje nastopu od prve minute. Sedaj, ko imamo točen vpogled v način igre Čukaričkega, bomo tudi nekoliko spremenili igralna mesta. V boj zagotovo ne bomo šli z isto enajsterico.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…