Spored dvanajstega kroga Prve lige Telekom Slovenije z uvodno tekmo odpirajo Celjani in Koprčani, ki z uvodom državnega prvenstva ne morejo biti zadovoljni. Koprčani so s sredino zmago nad Krškim sicer nekoliko popravili vtis, a je enajst točk še vseeno manj od pričakovanj. Podobno pa velja tudi za Celje, ki se s šestimi točkami še vedno nahaja na dnu ligaške razpredelnice.


“Čaka nas obračun s kakovostnim moštvom, ki ni najbolje začelo letošnje sezone, kar seveda velja tudi za nas. Oboji bomo skušali iz te tekme izvleči rezultatski maksimum, seveda pa sami prihajamo v situacijo, ko bo vsaka točka štela v boju za mesta, ki zagotavljajo obstanek. Na zadnji tekmi s Krko smo prikazali eno boljših predstav v sezoni, žal pa smo bili še enkrat več nezbrani ob zaključkih napadov in tako kar sami nekako onemogočili naše končno slavje. Jutri moramo ponoviti sredin pristop, seveda pa čim hitreje realizirati katero izmed priigranih priložnosti. Moramo namreč začeti z intenzivnejšim zbiranjem točk in se tako čim hitreje odlepiti od dna prvenstvene lestvice,” pred popoldanskim obračun na zelenici Arene Petrol pravi domači kapetan Blaž Vrhovec, ki bo lahko ob sedi znova pozdravil Danijela Miškića. Hrvaški vezist se po prestani kazni, zaradi katere je izpustil sredino gostovanje v Novem mestu, vrača v kader trenerja Iztoka Kapušina, ki bi lahko v začetno enajsterico prvič po daljšem času uvrstil tudi povratnika po poškodbah. Tilen Klemenčič in Sunny sta svoje soigralce s klopi za rezerviste spremljala že na Portovalu, kjer pa priložnosti za igro še nista dočakala, zdaj pa je dvojec povsem nared za vrnitev na igrišča. Prav robustni Nigerijec je bil zadnji, ki se je pod 455 minutami podpisal pod zadnji ligaški zadetek Celjanov, lahko prav on prekine strelski post grofov?

Več težav s sestavo začetne enajsterice ima koprski strateg Nedžad Okčić, ki je tudi v tekmi s Krčani pogrešal nekaj pomembnih členov, saj so sta se pa na klop vrnila Mitja Lotrič in Goran Galešić, ki sta očitno pokrpala poškodbe, bo pa vseeno zanimivo videti, kako se bodo Koprčani znašli brez Josipa Ivančića, ki je v zadnjih krogih kazal zavidljivo raven forme, a danes zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov nima pravice nastopa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…