Domžalčani bodo za uvod v novo sezono državnega prvenstva gostovali na Bonifiki. S Koprčani so se v minuli sezoni pomerili kar šestkrat, dvakrat tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja, v katerem so krajšo potegnili prav Domžalčani. Tudi zato računi med tema dvema tekmecema še niso povsem poravnani.


Ni potrebno poudarjati, da si v obeh taborih želijo dobrega začetka domače sezone, kar pred prvim dejanjem Prve lige Telekom Slovenije izpostavlja tudi domžalski strateg Luka Elsner. “Lanska sezona nas uči, da je dober začetek izrednega pomena in s takšno miselnostjo bomo tudi letos krenili v prvenstvo. V Koper gremo polni želje, energije in motivacije. Prepričan sem, da smo fizično v dobrem stanju in hkrati tekmovalno napeti,” je za klubsko spletno strani priznal Elsner, ki je tik pred zdajci ostal brez enega najpomembnejših členov začetne enajsterice. Uroš Korun je prestopil na Poljsko, v Piast Gliwice, katerih članih je že Saša Aleksander Živec. Za nameček se je na enem od zadnjih treningov poškodoval še Rudi Požeg Vancaš, ki ga zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice čaka daljše okrevanje, vse glasnejše pa so govorice, da bo Olimpija v svoje vrste zvabila Nejca Vidmarja, lani najboljšega vratarja lige. A bolj kot s tem, se Elsner ukvarja s preučitvijo tekmečeve igre, saj bodo morali njegovi varovanci znova prebiti trdno postavljeno obrambo Kopra: “Koper s svojo značilno igro povzroča težave prav vsem ekipam in tudi nas so izločili v pokalu. Kljub temu sem močno prepričan, da smo sposobni v igri pokazati dovolj kvalitete, da učinkovito izkoristimo situacije, ki si jih bomo pripravili in zmagamo na Bonifiki. Zavedamo se, da ne bo enostavno, vendar moramo biti iz vidika tekmovalnosti in želje najmanj na njihovi ravni. Prepričan sem, da smo zmožni dovolj kreativnosti, da prebijemo njihovo dobro organizirano postavitev.”

Koprski strateg Rodolfo Vanoli bo pred povratnim obračunom drugega predkroga Evropske lige morda nekoliko premešal zasedbo, saj Koprčane v četrtek čaka pomembno gostovanje na Poljudu, a imajo tudi kanarčki dovolj široko klop, da lahko nekaj rotacij v začetni enajsterici preživijo brez večjih tegob.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…