Domžalčani so se podobno kot pred desetimi dnevi, ko so po porazu z Mariborom ugnali Olimpijo, znova pobrali in po presenetljivem sobotnem porazu z Velenjčani na novomeškem Portovalu osvojili poln izkupiček. Četa trenerja Luka Elsnerja je slavila visoko zmago z 0:4. Gostje so povedli z zadetkom Podlogarja, tik pred odhodom na odmor pa je vodstvo povišal še Črnic, ki je bil uspešen tudi v uvodu drugega polčasa. Tik pred koncem obračuna je končni izid potrdil rezervist Mance.


V hudi pripeki so bili Domžalčani praktično celoten potek srečanja jasen gospodar dogajanja na zelenici. kot prvi je v šesti minuti po podaji Podlogarja streljal Morel, vendar s 25 metrov meril mimo gola. Tri minute zatem so prvič sprožili tudi Dolenjci, tudi Fuček je meril z razdalje 25 metrov, a je Vidmar žogo izbil v kot. V 14. minuti so si predložek iz kota priigrali tudi gostje, potem ko je po povratni strel Črnica končal v kotu, po katerem pa je Morel meril čez gol. Prevlada Domžal je trajala tudi v nadaljevanju, tako je v 19. minuti Črnic s črte kazenskega prostora le malce zgrešil mimo leve vratnice. Kmalu po odmoru za osvežitev pa so Domžalčani le kronali premoč. Skubic je po podaji Majerja pobegnil domači obrambi, nato pa s podajo pred gol našel osamljenega Podlogarja, ki je tudi s precej sreče žogo poslal čez črto in poskrbel za veselje gostov. Dve minuti po domžalskem vodstvu je z 20 metrov sprožil Welbeck, vendar meril mimo desne vratnice. V 42. minuti je Ejup še enkrat več dokazal, da ga krasi močan strel. Vidmar je prosti strel s 30 metrov izbil čez gol. In ko je že kazalo, da bodo Domžalčani na odmor odšli s prednostjo zadetka, se je dobrih 25 metrov od gola za strel odločil Črnic in neubranljivo zadel v zgornji levi kot domačih vrat.

Domžalčani so dobro odprli tudi drugi polčas in v 58. minuti praktično že odločili vprašanje o zmagovalcu. Še drugič se je med strelce vpisal Črnic, ki je po hitrem protinapadu izkoristil podajo Morela in osamljen z leve strani kazenskega prostora zadel v daljši kot domačega gola. V 66. minuti so dvakrat poizkusili tudi Dolenjci, a je bil Vidmar dobro postavljen tako po strelu Dangubića kot Kastrevca. V nadaljevanju je za Domžale še dvakrat meril Mance, vendar obakrat premalo natančno, pet minut pred koncem rednega dela srečanja pa je bil Črnic blizu tretjega zadetka. Mariborčan je po podaji meril z leve strani kazenskega prostora, vendar po strelu v daljši kot zadel zgolj levo vratnico. V drugi minuti dodatka je Črnic sprožil še po podaji Manceja, a se je tokrat z odlično obrambo izkazal še Mitrović, ki pa je moral minuto zatem še četrtič po žogo v svojo mrežo. Po kotu Skubica domači niso uspeli izbiti žoge, kar je izkoristil Mance in postavil končnih 0:4.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …