Nogometaši Zavrča so v prenovljenem Športnem parku v Zavrču na kolena spravili do sedaj vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije. Domžalčani so prikazali izjemno slabo predstavo in Zavrčani so se z zadetkom kapetana Lovra Cveka veselili prvih treh točk v spomladanskem delu prvenstva.


Na završki lepotici, pred 1000 gledalci, so domačini prikazali pametno in strpno igro. V uvodu srečanja so nekoliko več pokazali jesenski prvaki iz Domžal, ki so dvakrat zapretili proti vratom Marka Pridigarja, a so kaj hitro odgovorili igralci Zavrča. Tekla je 16. minuta, ko  je Doris Kelenc izvajal kot, žoga se je odbila do samega kapetana Lovra Cveka, ta pa je s strelom po tleh v levi kot presenetil vratarja Nejca Vidmarja. Vendar so Domžalčani hitro zapretili, saj so le nekaj minut po zadetku zadeli prečnik. Prosti strel je na desni strani izvajal Žan Majer, ki je v kazenskem prostoru lepo našel  Uroša Koruna, ta pa je z glavo poslal žogo do Mateja Eterovića, ki je sprožil iz nekaj metrov in stresel prečnik domačinov. Do konca polčasa sta ekipi prikazali bledo predstavo, Zavrč se je krčevito in izredno disciplinirano branil, Domžalčani pa niso imeli prave ideje v igri.

V drugem polčasu smo bili priča izredno slabi igri obeh ekip. Domačini so se še vedno krčevito branili in čakali predvsem na hitre protinapade. Domžale v drugem polčasu niso niti enkrat udarile v okvir vrat, Zavrčanom je to uspelo enkrat. V 69. minuti je kot iz topa ustrelil kapetan Cvek, a je njegovo namero iz 30 metrov dobro ukrotil vratar Domžal Nejc Vidmar. Do konca tekme je s strelom poskušal le še rezervist Domžal Matej Podlogar, a je udaril mimo vrat.

Srečanje se je tako končalo po okusu domačinov iz Zavrča, ki so se z zmago obdržali v zgornjem delu lestvice. Haložane čaka sedaj še eno domače srečanje, saj bodo v soboto ob 18. uri gostili Luko Koper. Domžale bodo na domačem terenu merili moči z novomeško Krko.

 Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Škandal odnesel zvezdnika Olimpije

Po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi se trojica nogometašev Olimpije zapl…