Kot smo danes že zapisali, so s pripravami pričeli tudi Mariborčani. Ante Šimundža na uvodnem treningu ni mogel računati na peterico reprezentantov, dopoldanske vadbe pa sta se zato udeležila tudi Željko Filipović in Welle Ndiaye, ki se počasi vračata po poškodbi. Po dveh tednih se je med znane obraze vrnil tudi Mitja Viler.


Vselej zgovorni Primorec je bil tudi tokrat več kot le primeren sogovornik. “Baterije so polne, nekaj je še ostalo od lanske sezone. Potrebno je trenirati, nekateri so pričeli že prej. Tudi drugod po Svetu imajo malo odmora. To je naše delo, potrebno se je čimprej pripraviti in osredotočiti,” je dejal bočni branilec vijoličastih, ki vstopa v šesto leto bivanja v Ljudskem vrtu. Če so uvodno dejanje priprav izpustili Cotman, Hotić, Ibraimi, Mertelj in Zahović, se je z novimi soigralci spoznal Marwan Kabha, vsaj za zdaj edini novinec v Mariboru. Vseeno pa Izraelec na prvem treningu ni bil edini nov obraz, saj je z moštvom treniralo tudi nekaj mladcev: “Je več novih obrazov, vendar jih niste opazili, saj ste spremljali zgolj Kabho, ki je prišel kot okrepitev, veliko je tudi mladih. Za prvi trening je dober, ima dober življenjepis, a se mora dobro uigrati. Ob sebi ima Sallalicha, da mu pomaga, tukaj smo tudi ostali, zato mislim, da ne bo težav.”

Za Mariborčani je fantastična sezona, saj so po petnajstih letih znova zaigrali v elitni Ligi prvakov. Vodstvo kluba je pred novo sezono dvignilo letvico pričakovanj, saj si želijo vijolice vsaj skupinskega dela Evropske lige. Kako težka bo pot do evropske jeseni, bo jasno že čez teden dni, ko bo v švicarskem Nyonu opravljen žreb kvalifikacij. “Mislim, da je najbolj pomembna stvar med pripravami žreb. Od tega je veliko odvisno, tako da že nestrpno čakamo prihodnji ponedeljek. Bojim se le, da ne bi dobili Sarajeva, z ostalimi bi bil zadovoljen,” je priznal Viler in se v nadaljevanju dotaknil še dejstva, da bodo Štajerci nosilci tudi v tretjem krogu kvalifikacij: “Ne razmišljamo tako daleč, boljše, da o tem niti ne razmišljamo. Iti moramo krog po krog, v nasprotnem primeru se ne bo dobro izteklo. Biti moramo osredotočeni na prvega tekmeca.”

Mariborčani bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali že v soboto, ko gostujejo v Gornji Radgoni, kjer bodo sodelovali v svečanosti ob odprtju novozgrajene tribune: “Verjetno se tekme stopnjujejo, vendar so treningi tako močni, da nas ne skrbi. V soboto nas verjetno čaka lažja tekma, nato pa bo z utrujenimi nogami in vročino verjetno že težje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …